Anyák napján nyit Vácott az egyházmegyei múzeum

nagypréposti palotaA Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény, a Váci Egyházmegye múzeuma a Nagypréposti palotában 2014-es évadját május 4-én, vasárnap 16 órakor, Anyák napján nyitja meg.

Ugyanekkor lesz a Váci Polgár által hirdetett Én és az Anyukám című gyermekrajz-pályázat díjkiosztása. A rajzok kiállításával nyitják meg az újonnan kialakított kiállítási teret.

A műsorban az Anyák-napi beköszöntőt Pálos Frigyes atya, múzeumigazgató mondja.

A Tabán utcai napközi otthon gondozottjai nevében Drexler Sándor köszönti az édesanyákat Dzsida Jenő: Édesanyám című versével. Ehhez csatlakozik a Piarista Gimnázium énekkarának kamarakórusa Mária-énekekkel, Galbács Gabriella tanárnő karvezetésével.

A múzeum ez évben kezdődő Migazzi-programját bejelenti, és a tudnivalókat ismerteti a múzeumigazgató, majd Beer Miklós váci megyéspüspök atya főpásztori intelmei után az Én és az Anyukám rajzpályázaton résztvevő gyermekeket kitüntetve, a díjnyertesekkel átvágja a szalagot, ezzel megnyitja az új kiállítási teret a gyerekek rajzaival – olvasható az egyházmegyei honlapon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az ünnepet, közös énekkel fejezik be: „Néked ajánljuk Szűz Anyánk, a legszebb hónap alkonyát…” Ezt követi a gyermekek és a vendégek megvendégelése, és a kiállítás, valamint a múzeum termeinek megtekinthetése. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments