Váciaknak is ajánljuk: télkergetés, tavaszköszöntés

télkergető táncÉrdekes programnak ígérkezik a váciak számára is a szombatra Budapesten meghirdetett Télkergető és tavaszköszöntő promenád című rendezvény.

Március 22-én 11 órakor a város három központi helyszínéről – Vámház körút, a Nyugati tér és a Szent István tér – indul majd a több száz fős hivatásos és amatőr táncost, énekest, zenészt, gólyalábas figurát felvonultató Télkergető és tavaszköszöntő promenád.

A menetet három hivatalos – a Honvéd Táncszínház, a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna táncegyüttes – és nyolc amatőr táncegyüttes táncosai színesítik majd a Pénzügyőr Zenekar masír zenéjével kísérve.

Bátran lehet csatlakozni menet közben is, a jókedv garantált, az utat megszakítva kisebb megállókkal az Andrássy úton a Liszt Ferenc térnél és a Kodály köröndön több produkció is szórakoztatja majd a vonuló közönséget. A három menet végül a Hősök terén találkozik egy záró összművészeti nagy produkcióra, amelybe a közönség bátrabb tagjai is nyugodtan bekapcsolódhatnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A műsor Carl Orff Carmina Burana részletből, Kodály Zoltán: Kállay kettőséből, Mezőségi táncházból, és a Tavaszi szél átiratából áll. (Váci Napló – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments