Mogyoród díszpolgárává választották Gyuri atyát

Máthé György esperes plébános - Gyuri atyaMogyoród díszpolgári címével tüntették ki március 14-én Máthé György szolnoki esperes-plébánost, aki 11 évig szolgált a településen – tájékoztat a Váci Egyházmegye. Gyuri atya korábban Vácott a deákvári plébániát vezette, s amikor elköszönt, sokan szomorúan engedték útjára.

Az indoklás szerint a plébános a Don Bosco Nővérek Mogyoródra telepítéséért, a katolikus óvoda megszervezéséért, a helyi katolikus szervezetek felélesztéséért, a Szent László-hét eseményeinek elindításáért, valamint a helyi közösség fejlesztésében végzett tevékenységéért érdemelte ki az elismerést – írja a Magyar Kurir.

– Miután elfáradt Európa vallási szempontból, talán egy új lendületet adhat a dél-amerikai pápa és talán segítségünkre lehet, hogy azért van egy új megoldás és talán az egyszerűség nyelvén, az őszinteség, a tisztaság, a becsület nyelvén, az egyszerű emberekhez való odafordulás mozzanataiban én nagyon várom, hogy egy megújulás lesz és fölkarolja az egyháznak ezt a várva-várt helyzetét, hogy na legyen már valami megújulás itt Európában is – nyilatkozta Gyuri atya az új pápa megválasztása után a Szolnok Tv-nek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Szerinte Ferenc pápa személye garancia lehet a világegyház tisztulása szempontjából. A konzervativizmussal is vádolt szerény – éppen ezért példaértékű életet élő – egyházi vezető épp azzal lehet modern, hogy elveti az utóbbi időben eluralkodott liberális szemléletet.

Mi, váciak is gratulálunk Gyuri atyának a kitüntetéshez! (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments