Újra módosították az ingyenes készpénzfelvételt

ATM bankjegykiadó automataA bankok nem alkalmazhatnak a számlaszerződésben olyan feltételt, amely napi 150 ezer forintnál kevesebb készpénzt enged kivenni a bankjegykiadó automatából (ATM-ből) – ezt a saját, bizottsági módosító indítványát is elfogadta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága csütörtöki ülésén.

A rezsicsökkentési törvényjavaslathoz fűzött másik bizottsági módosító indítvány szerint a bankoknak lehetővé kell tennie azt is, hogy az ATM-ből az egy alkalommal felvehető összeg nagysága elérhesse 75 ezer forintot – számol be a döntésről a Figyelő online.

Ugyanehhez a törvényjavaslathoz fogadott el a bizottság, a jegyző társasház felügyeleti jogkörét részletező szabályokat. A jegyző hatásköre a társasház működésének, a társasház szerveinek és e szervek működésének ellenőrzésére terjed ki. Ennek keretében a törvényességi felügyeletet gyakorló jegyző ellenőrzi, hogy a társasház alapító okirata, szervezeti-működési szabályzata és azok módosítása, továbbá a társasház működése, közgyűlési határozata megfelel-e a jogszabályoknak, az alapító okiratnak és szervezeti-működési szabályzatnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Azt is ellenőrzi a jegyző, hogy a társasház működése megfelel-e a közgyűlési határozatokban foglaltaknak.A társasház köteles tűrni azt, hogy a jegyző ellenőrizze, és ehhez a kért dokumentumokat át kell adnia. Amennyiben a társasház jogszerű működése a közös képviselő, vagy pedig az intézőbizottság jogsértő magatartása miatt nem állítható helyre, akkor a jegyző a közös képviselőt és az intéző bizottság tagjait megbírságolhatja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments