Újra megnyílt a megújult Váci Kormányablak

Kormányablak újranyitásMegújult kormányablak várja a lakosságot Pest megyében. Az egyablakos ügyintézés legújabb helyszínét Bíró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára adta át február 18-án Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízottal közösen.  „A kormányablakok a közigazgatás átalakításának hírnökei”– mondta a megnyitón az államtitkár.

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított kormányablakot február 18-án Vácott. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a Pest megyei kormányablakok átadásának negyedik állomásán arra emlékeztetett, az ügyfelek számára érezhető javulást hoz az egyablakos ügyintézési rendszer, hiszen az egységes arculattal, jól megközelíthető helyszíneken nyíló kormányablakokban a gyorsaság mellett az ügyfelekkel szembeni kedvesség is elengedhetetlen.

Bíró Marcell közigazgatási államtitkár beszédében elmondta, ahhoz, hogy az ügyintézők megfelelő felkészültséggel várhassák az állampolgárokat, szükség volt a közigazgatás személyi állományának megújítására is. „A külcsín mellett legalább ennyire fontos a belbecs is, ezért a kormányablakokban dolgozók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kaptak szakirányú továbbképzést” – tette hozzá az államtitkár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Bábiné Szottfried Gabriella, a térség országgyűlési képviselője a megnyitó kapcsán hangsúlyozta, az elmúlt három évben a váciak megszokták és megszerették az egyablakos ügyintézést. „Bízunk benne, hogy a megújult, kibővült ügykörökkel működő új kormányablak is az itt élők megelégedésére szolgál majd.” Harrach Péter országgyűlési képviselő a környező települések nevében köszönte meg a fejlesztést, és kiemelte, az elmúlt majdnem négy évben a kormány azért dolgozott, hogy egy rendezetlen világból teremtsen rendezettet. „A közigazgatás átalakítása is ebbe a sorba tartozik.” Fördős Attila, Vác polgármestere a megnyitó napját a szolgáltatások rendszerében való továbblépés alkalmának nevezte.

Az elmúlt hetekben Pest megyében Vecsésen, Százhalombattán, Budaörsön, és most Vácott nyílt kormányablak. A négy új kormányablak mind könnyen elérhető helyszínen, egységes módon, egységes arculattal, informatikai támogatással és nyitva tartással teszi lehetővé az ország minden polgára számára közigazgatási ügyeik intézését. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments