KreaPont nyílt Kosdon

Kreapont KosdonA kosdi polgármesteri hivatal előterében egy asztal, egy internetkapcsolattal ellátott számítógép, valamint rengeteg információ várja az  érdeklődőket múlt hét csütörtöktől. A település ugyanis részt vett a KreaTeam Egyesület Ifjúsági és közösségi információs pontok létrehozása és működtetése című pályázatán.

Az ötezer főt el nem érő települések számára meghirdetett sikeres pályázat révén a helyi közösség számára lényeges információk egy helyen váljon elérhetővé.

A helyi, regionális vagy akár országos kulturális és sportrendezvényekkel kapcsolatos információk mellett akár az önkormányzatok és egyéb hivatalok nyitva tartási idejét, az autóbuszok és a vonatok menetrendjei is meg lehet egy helyen találni.

Mindazok, akik az internetet önállóan nem képesek használni, egy mentor segítségét is igénybe vehetik a szükséges információk begyűjtésekor. Mint azt megtudtuk: a helyben élő segítő önkéntes alapon végzi tevékenységét és egy fél éves képzésben részesül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A február 13-án megtartott KrePont átadásakor elhangzott: a kosdi önkormányzat az információs központtal egy csaknem egymillió forintos projekt résztvevőjévé vált, hiszen a pont kialakítása és az oktatás biztosítása 990 ezer forintba kerül. Az önkormányzat a pályázaton való részvételhez szükséges tíz százalékos önrészt egy helyi lakos adományából tudta biztosítani. A pályázat feltétele volt, olyan helyiség biztosítása, ahol másfél évig biztosan tudják működtetni az információs szolgáltatást.

A csütörtöki átadó ünnepségen Kurdi Ferenc polgármester úgy fogalmazott, hogy a pályázat megvalósítására fordítandó összeg kevés ahhoz képest, amennyit a különböző információk terjesztésére szánna maga az önkormányzat, illetve bármelyik civil szervezet. A polgármester köszönetet mondott Podholiczky Judit önkormányzati képviselőnek, aki nem csak megtalálta, megírta, de valójában meg is nyerte ezt a pályázatot, amely minden bizonnyal a település hasznára válik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

A KreaTeam Egyesület képviseletében jelenlévő Dér Attila úgy véli: fontos, hogy olyan élő információs pont alakuljon ki, amely nemcsak egy asztalt és rajta egy számítógépet jelent, hanem valódi segítséget is nyújt.

Az országban már több, mint nyolcvan KreaPont jött létre. A mentori feladatokat a Kosdon élő Vincze Rita látja el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments