Jelelve adták elő József Attila Tiszta szívvel című versét

Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház logóMutasd meg értékeid címmel nagyon sokszínű, vidám tehetségkutató programot rendezett a Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a váci Cházár András EGYMI Kollégium és Gyermekotthon sportcsarnokában.

Február 20-án közel száz lelkes fiatal érkezett szüleivel és tanáraival Vácra, a főtéren álló, hajdan még az ország első siketnémák intézeteként alapított intézménybe, hogy bemutassák egymásnak különleges tehetségüket- számol be most az eseményről a Magyar Kurír.

A Boldog Ceferino Alapítvány által működtetett Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház kezdeményezte és szervezte meg a tehetségkutató programot, melyre elsősorban speciális, illetve gyógyepedagógiai iskolákból érkeztek a gyerekek.

Gyöngyösi Gyula, a program egyik szervezője elmondta: ezen a délutánon nem a versenyzésen volt a hangsúly, hanem a fiatalok értékeinek, tehetségének bemutatásán és előtérbe helyezésén. Hangsúlyozta: irodájuk tevékenységének célja az, hogy szemléletmódváltás következzen be a társadalomban. Szeretnék, ha az emberek nem elfordulással vagy szánakozással tekintenének a hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő gyermekekre, hanem értékeik és tehetségük, különbözőségük szépségeire fordítanák figyelmüket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

tehetségkutató a Cházárban

A két és fél órás műsorban 16 produkciót láthattak a vendégek és résztvevők: többek között cigány néptáncot, rapet, bűvészmutatványt, színdarabot. A gyömrői fiatalok jelnyelven adták elő József Attila Tiszta szívvel című versét.

A tehetségkutató program két fővédnöke Mikesy György, a Cházár András EGYMI Kollégium és Gyermekotthon igazgatója és Farkas László atya, a Váci Egyházmegye ifjúsági felelőse volt. A zsűrit Bari József (a Ceferino Ház lelkipásztori munkatársa), Nagy Orsolya (a Cházár András TCKI pedagógusa), Karlik Melitta és Banda Pál (az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hallgatói), Kanyó Zsolt (paralimpikon) és Verőcei Gábor (a Váci Egyházmegye videós munkatársa) alkották.

Valamennyi fellépőt megjutalmazták, hat produkció pedig fellépési lehetőséget kapott az idei Váci Világi Vigalmon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments