A Váci Autó legendás ralisa bénulással küszködik

Ferjáncz AttilaKét hónapja kezelik kórházban agyérgyulladással az örökös ralibajnok autóversenyzőt, Ferjáncz Attilát, aki évtizedekig a Váci Autó SE színeiben versenyzett. Már jobban van, egyre jobban kommunikál és gyógytornázik.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, 23-szoros Európa-bajnoki futamgyőztes raliversenyzőnél tavaly rákot diagnosztizáltak egy rutinvizsgálat során. Megműtötték, az operáció sikeres volt, de aztán bakteriális fertőzést kapott el, leállt a tüdőműködése, kómába esett.

JOBBIK VACLeküzdötte a betegséget, ám amikor már viccesen úgy nyilatkozott; „majdnem elkapott a kaszás”, december 12-én arról kellett beszámolnunk, hogy Ferjáncz Attila újra kórházba került, agyérgyulladása és agyi érszűkülete van, gyógyszeres, valamint szteroidos kezelést kap.

A blikk.hu most azt írja, a pilóta azóta is kórházban van. „Apu úgy küzd, mint amikor versenyzett. Iszonyatos az akaratereje, nem hagyja el magát” – válaszolta a Blikk kérdésére Ferjáncz Attila fia, András. – „Együttműködő az ápolókkal, folyamatosan tornáztatja az agyérgyulladása miatt részlegesen lebénult bal oldalát, egyre jobban kommunikál. Tisztában vagyunk vele, hetek, akár hónapok telhetnek el, amíg megfelelő állapotban lesz, de az biztos, az elszántságán nem múlhat a gyógyulás. Kijelenthető, túl van a nehezén, s bár legyengült, a körülményekhez képest jól érzi magát.”

Autóversenyzői pályafutását 1964-ben a Műegyetem rakparton megrendezett autós ügyességi versenyen kezdte, ahol a táv egy részét műszaki okok miatt tolatva teljesítette. Ferjáncz 1998-ig versenyzett. Pályafutása során két Európa-bajnoki bronzérmet, 23 Eb-futamgyőzelmet, 32 OB győzelmet (ebből 29 rali, 3 hegyi bajnokság). Az év magyar autóversenyzője: 1972, 1974-1982, 1986, 1987. Az Autósport Örökös Magyar Bajnoka. 1981-ben a Sportérdemérem arany fokozatának kitüntetettje. 2000-ben kimagasló pályafutása elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

 

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A kiváló versenyzőt 1985-ben igazolta le a Váci Autó SE, amely a korábbi AFIT autójavító bázisra épült. Ferjáncz Attila egészen 1997-ig, gyakorlatilag versenyzői pályafutása végéig kitartott a váciak mellett. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments