Szombattól szól az interneten a Pacsirta Rádió

Fodor János rádiós-végottSzombaton indul a csak online hallgatható, önkéntes alapon, honoráriumok nélkül működő Pacsirta Rádió, olyan ismert sajtómunkásokkal, mint Aczél Endre, Lipovecz Iván, Vágó István vagy Szegvári Katalin. Az ötletgazda az eMasának elmondta: a rádió célja pártpolitikai elkötelezettség és háttér nélkül buzdítani a szavazásra.

Február 1-jén indul, és legalább a választásokat követő időszakig üzemel a frekvencia nélküli, online hallgatható Pacsirta Rádió. A csatorna önkéntes alapon szerveződött, minden munkatárs ingyen vállalta a felkérést, és a munkájáért sem vesz fel senki honoráriumot – mondta el az eMasának az egykori közmédiás újságíró, műsorvezető, Fodor János ötletgazda, aki épp a „mindenki önkéntes, mindenki egyenlő” elve miatt nem is szereti, ha főszerkesztőnek titulálják.

A 80 közreműködő között mások mellett ott lesz Aczél Endre, Lipovecz Iván, Vágó István, Szegvári Katalin, Szilágyi János, Verebes István, Bach Szilvia, Rényi András, Kulcsár István, Benda László, Frank Iván, továbbá Donáth László és Iványi Gábor lelkészek vagy Kolláth György alkotmányjogász, a zenei műsor szerkesztésében pedig olyan művészek vesznek részt, mint Zorán, Dés László vagy Lerch István.

– Ez nem olyan választási rádió, amely beállna egy oldal mellé, vagy amely mögött egy cégcsoport vagy egy politikai párt állna. A Pacsirta lelkes, jó szakemberek szakmai alapon szerveződő rádiója – fogalmaz Fodor János. Hozzáteszi: a munkatársakat határozott időre, a választás utáni időszakig kérte fel, ugyanis addig látja anyagilag biztosítottnak a rádió működését – persze ha akadna olyan támogató, amelyik nem vár ellenszolgáltatást az adományért, örömmel folytatnák a munkát a későbbiekben is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Fodor kijelenti: a rádió célja, hogy arra buzdítson, a hallgatók menjenek el a választásra, „de ehhez ismerni kell a világot és azt, hogy mi igaz, mi nem”. Az ötletgazda nem tartja a rádiót ellenzékinek; mint mondja, céljuk inkább a józan ész mellett állni. „Nem is arról szól már a világ, hogy ki jobb- és ki baloldali, nem is egyértelmű, hogy melyik mit jelent. Ez nem jelenti azt, hogy a rádió ne lehetne liberális szemléletű, de nem foglalkoztam a felkért kollégák világnézetével. Ha igazat mondanak, akkor nincs baj.”

Az online rádió napi 24 órát fog üzemelni, és – noha a műsor gerincét ez adja – profilja korántsem merül ki a politikai elemző háttérműsorokban: „ahogy egy rendes rádióadón”, úgy a Pacsirtán is lesznek bel- és külpolitikai műsorok, portrék, interjúk (az elsők között fog majd nyilatkozni Kulka János), kulturális, tudományos és szórakoztató műsorok is, közöttük pedig zene szól majd. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments