Szmogveszély Budapesten, kevés adat Vácon

autó-szmogTarlós István főpolgármester – a keddi mérési eredmények alapján – csak a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el, így nem kell csütörtökön korlátozni a gépjárműforgalmat.

Ugyanakkor a szálló por légszennyezettségi szintje a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, és a meteorológiai előrejelzések szerint a szerdán sem várható jelentős javulás – közölte a Főváros Főpolgármesteri Hivatala szerda hajnalban az MTI-vel.

A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny – gyermekek, időskorúak, krónikus betegek – csoportjaira.

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat szerda reggeli adatai szerint a Csányi körútra 2011-ben áthelyezett automata mérőállomás 50,4 mikrogramm szállóport rögzített légköbméterenként, ez a skálán megfelelőnek számít, ami éppen a határérték. A levegő többi komponensére nincs adat. A mérőállomás vagy nem működik jól, vagy más probléma van. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments