Figyelem: így lophatnak el tőlünk pénzt a nyílt utcán

pénztárcából pénzt vesznek kiAz utóbbi időben egyre gyakrabban hívja fel a rendőrség az emberek figyelmét arra, hogy hogyan próbálnak kicsalni, vagy ellopni pénzt emberektől, akár a nyílt utcán is.

Még decemberben érkezett szerkesztőségünkhöz egy levél, amely ilyen esetet taglal. Olvasónk kérésére nevét most nem adjuk közre, de a történet nagyon tanulságos, ezért ajánljuk mások figyelmébe is. Ha valaki ilyen vagy ehhez hasonló esettel találkozott, kérjük, írja meg nekünk, hogy mások is okulhassanak belőle.

Édesanyámat december 13-án délelőtt a deákvári posta előtt megpróbálta kirabolni két, magát erdélyi románnak valló „nő”. Messziről futottak utána kiabálva, egy csipkés női alsót próbáltak meg rátukmálni, de valami nagyon erőszakosan. Anyukám kicsi is, beteg is, kissé bepánikolt, amikor ez a két alak körbevette. Hiába mondta egyre hangosabban, hogy hagyják őt békén, neki nem kell a felajánlott termék! Már a szatyrába, kosarába próbálták belenyomkodni. Azzal a magyarázattal, hogy szükségük van 5 forintra, mert a határon csak azt fogadják el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Anyu, hogy lerázza őket, sajnos elkövette azt a hibát, hogy elővette a pénztárcáját. Mivel előtte a postán volt, ezért behajtogatva ott feküdtek a papírpénzek, amit ezek a hiénák azonnal kiszúrtak. Mindkettőnek egy kockás sál volt a kezére tekerve, gondolom, így nem látszódik, hova nyúlkálnak be. Megragadta egyikük a behajtogatott pénzköteget és elkezdte kifelé húzni. Anyu ráütött a kezére, de sajnos az egyik 10 ezresnek így is egyharmada leszakadt, nem is lett meg! Egy bácsi, aki a posta előtt várakozott, kiszúrta az incidenst, átfutott és elzavarta ezt a két rablót!

zseblopás - pénztárca kiemelése

Rögtön az eset után elmentem, körbejártam a boltokat. Sajnos kiderült, nem egyedi az eset! Kimondottan nyugdíjasokra specializálódott a két „hölgyemény”! Elég jól ismerik őket a környéken! Egy megkérdezettől azt az infót kaptam, hogy távolról sem románok, főleg nem erdélyiek. Többet nem kérdeztem. Így gondoltam én is! Többször is találkoztam már eme emberfaj erőszakos, durva modorával, de legalább a szűkebb környezetünkben éljünk biztonságban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Sajnos arra nem tudtam rávenni Anyut, hogy feljelentést tegyen, mert fél. Fél attól, hogy megtalálják és megbosszulják! Gondolom, ezzel nem csak ő van így! Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha az a bácsi nincs a közelben, vagy nem megy oda?! Valószínűleg nem úszta volna meg egy fél 10 ezres elvesztésével.

Ezúton is szeretném megköszönni a bácsinak, hogy volt bátorsága odamenni és elzavarni ezt a két bűnözőt, mielőtt nagyobb baj nem történt! Köszönöm, hogy megírják, úgy gondolom, elég sok nyugdíjas olvasója van a Váci Naplónak, valamint szájról-szájra is terjedni fog a hír! Talán sikerül őket elzavarni a környékről! Köszönöm, hogy megírhattam! (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments