Donaueschingen: elsőre meglett a főpolgármester

Erik Pauly főpolgármesterJanuár 12-én ismét izgulhattak a donaueschingeniek és a városhoz tartozó hét városnegyed polgárai, hogy ki nyeri a helyi főpolgármesteri választásokat.

Mint azt már egy korábbi lapszámunkba megírtuk, az előző főpolgármester, Thorsten Frei indult a parlamenti választásokon, melyet megnyert, így az ő helyére kellett a város lakóinak egy arra megfelelő személyt találnia testvérvárosunkban.

Szerencsére három jelentkező is indult a főpolgármesteri székért. Elsőként a helyi származású, 35 éves dr. Björn Klotzbücher ital- és söripari mérnök adta be a jelentkezését. Őt követte a 43 éves Erik Pauly ügyvéd, aki jelenleg Freiburgban vezeti önálló vállalkozását, majd harmadikként a 61 éves Roland Wössner, a Schwarzwald-Baar területet vezető rendőrigazgató jelentkezett a posztra.

A főpolgármesteri székért folyó küzdelem szoros volt. A polgárok három nagyobb rendezvényen is részt vehettek, ahol megismerhették az indulókat. Mind az utolsó pillanatig a lakosság nagy része azt gondolta, hogy valószínűleg újabb választások lesznek kiírva, mert egyik jelölt sem éri el a győzelemhez szükséges 51 százalékos eredményt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Hát bizony nagyot tévedtek. A választást 49,5 százalékos részvételi arány mellett Erik Pauly nyerte –, aki ugyancsak, mint az elődei, dr. Bernhard Everke és Thorsten Frei – foglalkozását tekintve ügyvéd.

A választáson 55,6 százalékkal abszolút befutó lett a város lakóinak körében. Második dr. Björn Klotzbücher lett 31,6 százalékkal, harmadikként pedig Roland Wössner 12,6 százalékkal zárt. Őt a helyiek túl idősnek találták erre a posztra, hiszen összesen hét évet állhatott volna a város élén.

Erik  Pauly előreláthatólag március elsején tölti be főpolgármesteri pozícióját. (Furucz Angelika, fotó: Roland Sigwart Photographie/ Südkurier)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments