Biztonsági rés: félórát késnek a váci vonatok

fenysorompoMűszaki hiba miatt nagyjából félórás késésekre kell készülni a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon utazóknak – közölte a Mávinform hétfő délután.

Nem sokkal 3 óra előtt a váci állomáson elromlott a biztosítóberendezés. Emiatt a váci vasútvonalon 25-30 perc közötti késéssel közlekednek a vonatok a délutáni órákban. A menetrend szerinti közlekedés a kora esti órákra állhat helyre – írja az MTI.

A műszaki hiba miatt az alsóvárosi fénysorompónál már három óra előtt időnként nagy torlódások alakultak ki. A Budapest felől a kisállomásra érkező vonatok addig nem indultak el  – s ezzel zárva tartották a fénysorompót -, amíg a nagyállomásról meg nem érkezett a Budapest felé közlekedő szerelvény.  Mivel a fénysorompó gyakran hibásan működik, most is megtörtént, hogy felnyílt, de továbbra is pirosan villogott, mire több autó – egyébként szabálytalanul – ennek ellenére áthajtott a síneken. A sorompó ebben az időszakban legalább húsz percig zárva volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Félő, hogy előbb-utóbb egy ilyen helyzetben súlyos baleset történik. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments