A Radnóti iskola nyerte az Ipress Center egymillióját

ipresscenter-nyomda-vac-01Eredményt hirdettek a váci Ipress Center nyomdaközpont Veled vagyunk című karitatív programjának részeként létrehozott iskolai pályázaton, amelynek célja egy még élhetőbb, jobb fizikai és lelki környezet kialakítása Vácott.

A pályázatot a karitatív tevékenységeket felölelő és az egészséges életmódot is népszerűsítő, Mozdulj rá! című programsorozatával a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola nyerte meg.

A kreatív elemeken túl az oktatási intézmény azzal érdemelte ki az első helyet, hogy a vállalt sokszínű program széles körben eléri a váci lakosságot, és várható közösségépítő hatása kiemelkedő. A tervek szerint a győztes iskola az első helyért járó, szabadon felhasználható egymillió forintot részben a pályázatában szereplő események megvalósítására, részben sportpályájának felújítására fordítja majd.

– Programsorozatunk célja, hogy az egész gyermeki személyiség fejlődjön a tanulási, játék-, sport- és versenyfeladatok által, a sikerélmény motivációjával, kialakuló önértékelési gyakorlat és empatikus társas kapcsolatok jelenlétében. – nyilatkozta Laczi István, a Radnóti iskola igazgatója, aki az említetteken kívül a város különböző pontjain felbukkanó meglepetést is ígér a váciaknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Az Ipress Center október elején hirdette meg pályázatát váci általános iskolák számára olyan közösségépítő program létrehozására, amelynek célja a helyiek összetartozását erősítő, élhetőbb környezet támogatása. A felhívásra öt pályázat érkezett. A bíráló bizottság tagjai Fördős Attila polgármester, Mokánszky Zoltán és Pető Tibor alpolgármesterek, Kirsner Erika, az Ipress Center Vác NKSE elnöke, Lakatos Imre, az Ipress Center ügyvezetője és Gyelán Zsolt, a Dunakanyar régió CBA Príma üzletlánc ügyvezetője voltak.

– Az Ipress Center társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelten fontos a helyi közösség építése, erősítése, ezért örömmel tölt el bennünket, hogy felhívásunk ennyire megmozgatta a váci általános iskolákat. A pozitív fogadtatást látva szeretnénk, ha pályázatunkkal hagyományt teremthetnénk – nyilatkozta Lakatos Imre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Az Ipress Center tavaly augusztusban a város vezetésével konzultálva egymillió forint adományt juttatott az Újhegyi úti óvodának, továbbá több üzleti partnerének részvételével a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és Vác Város Önkormányzata Szociális Szolgáltatások Házának közreműködésével 50 rászoruló család, valamint több mint 80 gyermek karácsonyát tették színesebbé.

Az Ipress Center odafigyel munkavállalóira és gyermekeikre is: babaprogramjával anyagi és erkölcsi támogatással segíti minél több csöppség világra jöttét. A nyomdaipari központ továbbá az NB I-ben játszó Váci Női Kézilabda Sportegyesületet, és a szintén élvonalbeli váci férfi kézilabda-csapatot is szponzorálja, amely során kiemelt szerepet szán az utánpótlás-nevelésnek, és a sport példamutató, nevelő hatásának. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments