Teltházas sütésekkel készül a mézeskalácsfalu

sződligeti mézeskalácsfalu2-150jpgA hétvégén, december 6. és 9. között ismét megtekinthető lesz a Sződligeti Mézeskalácsfalu, amely 2007-ben indult útjára.

Az idén az óvoda átépítése miatt ismét visszaköltöztek a plébániára, de már több teremben, szobában állítanak ki, vásárral és műsorral várják a vendégeket. A szervezők arra készülnek, hogy a mézeskalácsfalu még szebb és izgalmasabb, kísérő rendezvényeik még színvonalasabbak, a hangulat pedig meghittebb lesz, mint az előző években.

– Sikerült támogatást szereznünk a Nemzeti Családügyi Minisztériumtól, így az alapanyagokra a pénz biztosított. Pályázatunk címe Családdal a közösségért volt és az óvodai építkezés miatt azt terveztük, hogy mindenki otthon süt egy házikót a családdal közösen. Ez az ötlet komoly ellenállásba ütközött. Ekkor jöttünk rá, hogy sokaknak milyen sokat jelent ez, milyen fontos a közös sütés élménye, ezért hamar változtattunk ezen a terven, visszaálltunk a szokásos szombati közös sütés programra – mondta az egyik szervező, Szinte Edit.

sződligeti mézeskalácsfalu1-520

Szombatonként már két helyszínen folyik a sütés. A sütések teltházasak. Az iskola és az óvoda konyháján sütnek, díszítenek és segítenek a tanítók, óvónénik, dadusok, szülők, gyerekek és mindenki, akinek csak az ideje engedi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

– Hála Istennek a lendület nem lankad, hanem tovább fokozódik és az idén még több támogató, segítő jelentkezett, mint az előző években. Szinte az összes környékbeli cukrászat jelentkezett önként, hogy szeretnének nekünk segíteni – tette hozzá Szinte Edit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments