Idén is Sándor Erzsi és Kulka János a két főszereplő

kulka1Kulka János nem csak fantasztikus tehetségével lopta be magát a szívünkbe, hanem dicsérő szavaival is. A tavalyi nagy sikerű Büszke Joli című irodalmi est után ugyanis azt mondta, „amíg ennek a csodás kulturális műhelynek ilyen nagyszámú értő közönsége van, addig nincs baj Vácon a kultúrával”.

Idén ismét rendezünk zenés irodalmi estet, még több énekessel és zenésszel, mint tavaly.  Az „Egy anyu – meg két apu” című előadás két főszereplője ismét Sándor Erzsi és Kulka János lesz. A műsor december 7-én 19 órakor a Madách Imre Művelődési Központ színháztermében kerül bemutatásra.

Nem titok, hogy a hagyományos mellett egy új családmodellről is szeretnénk beszélni az irodalom nyelvén, amelyben nem feltétlenül csak egy apa és egy anya neveli a gyermekeket. A két kitűnő színész tolmácsolásában megszólalnak majd anyák, apák, kicsi fiúk és nagy lányok. Azt, hogy a hallgatók egyszerre tudjanak magukon nevetni és sírni, garantálja a szerzőlista. Janikovszky Éva, Háy János, Tóth Krisztina novellái mellett Bächer Iván és Matkovich Ilona családi történeteiből hallhatunk néhányat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A tavalyihoz hasonlóan a novellák között világslágerek csendülnek majd fel Patrik Judit, Inotay Gergely, Orosz Dóra és Orosz Attila előadásában.

A műsor állandó fellépője a Váci Harmónia Kórus és Fazekas László kiszenekara.

A műsor mottójának egy Janikovszky Éva idézetet választottunk, amely így szól. „Énszerintem az élet az elég tűrhető, és nem kell vele az embert folyton ijesztgetni, én egész jól érzem magam az életben, ha nem is látszik rajtam.”

Kell-e ennél derűsebb üzenet advent idején?

Jó szórakozást kíván a műsor két rendezője: Fazekas Lászlóné és Matkovich Ilona!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments