Hétszáz millió forintot kapott a város a kormánytól

Fördős Attila polgármesterAz elmúlt héten kedden a kórház számlájára érkezett 1,4 milliárd forint a szállítói tartozások rendezésére, most kedden pedig az önkormányzat kapott 700 millió forintot. Ezzel nullszaldós lehet az idei városi költségvetés – mondta Fördős Attila polgármester.

A városvezető a kitartó és sikeres lobbitevékenységnek tulajdonítja a sikert, amely jelentős segítséget jelent, hiszen ebben az esztendőben is csökkentek a helyi adóbevételek. Fördős Attila úgy véli, a most kapott kormányzati támogatással a város idei költségvetése nullszaldós lehet, a jövő esztendőben pedig stabilizálható, a pozitív irányú elmozdulás pedig 2015-ben várható.

A kedden e témában tartott sajtótájékoztatón a polgármester elmondta: a pénz felhasználásának szigorú feltételei vannak. A teljes összeget négy területen költhetik el: az egyik az iparűzési adóalapban bekövetkező változás, a másik a közüzemi szolgáltatásokhoz kapcsolódó, a harmadik az élelmiszer beszállítókhoz kapcsolódó fizetési kötelezettség, végül a feladatfinanszírozással nem fedezett kiadás, településüzemeltetés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A városvezető szerint jövőre az ideihez hasonló költségvetést lehet majd összeállítani, tehát továbbra is a takarékosság a vezérlő elv, de reményei szerint 2015-ben már érzékelhető lesz az ország gazdasági helyzetében bekövetkezett javulás hatása a helyi büdzsében is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments