Beüzemelték a 16 szeletes új CT-t a kórházban

korhazvacAz összesen 2 milliárd forint összegű Európai Uniós és hazai támogatású pályázat utolsó elemeként beüzemelésre került egy új, 16 szeletes CT berendezés, mely a részletesebb képalkotással a pontosabb diagnózis felállításában segíti a gyógyító munkát a Jávorszky Ödön Kórházban.

A váci kórházban átadott új és korszerű Siemens SOMATOM Emotion 16 szeletes computer tomográf tudásában teljes mértékben illeszkedik a napi kórházi munkához. A készülék maximálisan biztosítja a gyors és kiváló minőségű betegellátást a költségek egyidejű csökkentése mellett. A CT vizsgálat rugalmasabbá, hatékonyabbá válik, egyidejűleg a betegek sugárterhelése is csökken. A régi, immár elavultnak számító berendezést kiváltó új készülék megbízható, kis szervizigényű, és lefedi a korszerű diagnosztikai lehetőségek jelentős részét az elérhető legkisebb sugárterhelés mellett.

A váci Jávorszky Ödön Kórház korszerűsítése című Európai Uniós pályázat keretében megvalósuló rekonstrukciós beruházás egy magasabb színvonalú ellátás biztosítását tűzte ki célul. Ezt az infrastrukturális háttér modernizálásával, a tárgyi eszközök cseréjével, korszerűsítésével, illetve igény szerint újak beszerzésével kívánta elérni. A projekt megvalósulása támogatja az ágazati reform keretében az egészségügyi ellátásban bekövetkezett szervezeti, valamint szervezési változásokat. A változások biztosítják, hogy az ellátórendszerben a megelőzés, gyógyítás, a gyógyulás egységes és integrált rendszere sikeresen kialakíthatóvá váljon, mely komplexitásánál fogva képes szolgálni a magas szintű, betegközpontú ellátást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A kórház korszerűsítése szolgálja a hatékonyabb gazdálkodás megvalósítását (pl. az energiaköltségek megtakarításán keresztül), valamint a dinamikus szakmai fejlődésre is lehetőséget biztosít. Jelen projekt hátterében a megváltozott szakpolitika, az egészségügy reformja legalább olyan hangsúlyos, mint a betegek elvárásainak való megfelelés.

A legfőbb cél a Jávorszky Ödön Kórház ellátási területén – elsősorban a váci, szobi, dunakeszi járásokban, de egyes szakmák vonatkozásában még Hatvan, Gyöngyös városában, valamint annak környékén – élő emberek részére a magas szintű egészségügyi ellátás feltételrendszerének megteremtése, a lakosság egészségi állapotának javítása.

A projekt során az átalakítással és az új épületrészek építésével korszerűsítésre került a kórház hotelépületének azon része, mely a korábbi felújítási szakaszban kimaradt, továbbá valamennyi pavilonja is, összesen közel nettó 10 ezer négyzetméteren. Ezzel az 1995-ben megkezdett rekonstrukciós folyamatok IV. üteme sikeresen lezárult. A diagnosztikai és terápiás eljárásokhoz szükséges elavult orvosi eszközpark cseréje a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) támogatásával valósulhatott meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments