Vác: vasárnaptól ismét módosul a vasúti menetrend

MÁV logóNovember 24-én vasárnaptól a váci vasútállomás felújítási munkálatainak újabb szakasza indul meg, ezért december 14-ig módosul a korábban bevezetett vágányzári közlekedési rend a Vácot érintő vasútvonalakon – áll a MÁV legfrissebb közleményében.

A Budapest – Vác – Szob (70 sz.) vonalon Vác és Göd állomások között befejeződik a pályaépítés, ennek köszönhetően a Gödi átszállásos forgalmi rend megszűnik. Vác állomás csökkenő kapacitása miatt a Budapest – Vácrátót – Vác (71 sz.) és a Vác – Balassagyarmat (75 sz.) vonalakon a vonatok továbbra is rövidített útvonalon közlekednek, ezért Kisvác és Vác-Alsóváros megállóhelyek között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

A korszerűsítéssel járó, megváltozott technikai körülmények időnként megterhelik a régi, felújításra váró vasúti berendezéseket, és azok műszaki meghibásodását okozhatják. Az ilyenkor életbe lépő fokozott biztonsági intézkedések érintik a vonal menetrendszerűségét. Amennyiben jelentős meghibásodás miatt a vonalon ideiglenesen nem lehetséges a vasúti közlekedés, akkor a vasúttársaság azonnal intézkedik vonatpótló autóbuszok indításáról, valamint a vasúti bérletek elfogadásáról a párhuzamosan közlekedő Volánbuszokon is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A MÁV kéri, hogy az  utazók kövessék figyelemmel az állomási hangos utastájékoztatást!

A váci állomáson az építés teljes időtartama alatt a belföldi és a nemzetközi jegypénztár is nyitva tart, illetve az e-ticket átvételét biztosító kioszk is zavartalanul üzemel.

MÁV 70_71_terkep_131118

70. Budapest – Vác – Szob vasútvonal

A személyvonatok újra Budapest-Nyugati és Vác állomások között, illetve a zónázó vonatok üzemidején kívül Budapest-Nyugati és Szob állomások között közlekednek. (Hétköznapokon egyes személyvonatok Budapest felé csak Göd állomásról indulnak.)

A zónázó vonatok ismét az eredeti menetrend szerint közlekednek, így Budapest-Nyugati és Vác között nem állnak meg, Vác és Szob között Dömösi átkelés kivételével minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A gyorsított személyvonatok jellemzően Budapest-Nyugati és Szob állomások között közlekednek, de a vonatok egy része Budapest felől csak Vác állomásig, illetve Budapest felé csak Göd állomástól közlekedik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Az EuroCity vonatok szintén az eredeti menetrend szerint közlekednek, azonban néhány EC vonat Vác és Szob között Nagymaros, Dömösi átkelés és Szob alsó kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll.

71. Budapest – Vácrátót – Vác vasútvonal

A vonatok továbbra is csak Budapest-Nyugati és Vác-Alsóváros között közlekednek. (Hétköznapokon a reggeli órákban egyes vonatok Budapest felé Vácrátótról indulnak.)

75. Vác – Balassagyarmat vasútvonal

A vonatok változatlanul csak Balassagyarmat és Kisvác között közlekednek. (A vonatok egy része csak Diósjenő állomás és Kisvác között közlekedik.)

Vonatpótló autóbusz

A vonatpótló autóbuszok, változatlan útvonalon, körjárat jellegűen, Vác-Alsóváros Volánbusz mh. – Vác, Galcsek utca Volánbusz mh. – Kisvác Volánbusz mh. – Vác, Galcsek utca Volánbusz mh. – Vác-Alsóváros Volánbusz mh. útvonalon közlekednek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Az autóbuszokon a vasúti menetjegyek és bérletek érvényesek, az együttes elhelyezést, illetve a kerékpárszállítást nem tudják biztosítani. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments