Rúdtánccal a csúcsig: Tarcsi Sára oda tart

1421459_671990876166741_512724287_nA rúdtáncról bizonyára mindenkinek az az erotikus tánc ugrik be elsőnek, amit főként az amerikai filmekben, a szaftosabb jelenetekben látunk. Manapság egyre több nőt vonz ennek a táncnak az elsajátítása, de szigorúan, mint sportág. Közéjük tartozik a 24 éves váci Tarcsi Sára is, aki hihetetlen tempóval halad a célja felé.

– Mikor kezdtél el foglalkozni a rúdtánccal?
– A rúdtáncot még tavaly júniusban kezdtem el, úgy, hogy igazából komoly sport- és táncos előképzettségem nem volt. Mondhatni úgy is, hogy a nulláról kezdtem az egészet.

– Mit szóltak a szüleid, amikor bejelentetted, hogy mivel szeretnél foglalkozni?
– Ők kezdetektől fogva tudták, hogy ez egy edzés és nem az a rúdtánc, ami erotikus mozgásokat tartalmaz. Eleinte szerintem nem vették komolyan, hogy ezt szeretném csinálni, de mikor látták, hogy mennyire elszánt vagyok, úgy kezdték megismerni. Például az otthoni rudamat édesapám szerelte be. így láttak edzés közben, amitől abszolút pozitív véleménnyel lettek erről az egészről. Idővel, ahogy látták az edzőimet és engem szerepelni, úgymond ők is lelkes rajongók lettek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

– Mit élvezel benne?
– Elsősorban azt, hogy folyamatosan úgy fejleszti az izomzatomat, és az állóképességemet hogy közben minden percét élvezem és nem szenvedésnek élem meg. Mindig kitűzök egy célt és nagyon jó érzés, amikor elérem. Olyan dolgokat megismer magán és a testén az ember, amit soha nem gondolt volna, hogy ő képes erre. Önbizalmat is ad.

1418430_671990429500119_586448102_n

– Kinek ajánlod ezt a sportot?
Bárkinek! Például én kettes voltam kötélmászásból, és a testnevelés órákról szinte csak rossz emlékem van. Sok sportot kipróbáltam, de a legtöbbet untam. Most pedig akár egy karikán vagy rúdon lógok lefelé magamat megtartva több méteres magasságban. Kortól és testalkattól független ez a sport. Mindenki a saját képességeihez képest van fejlesztve és mellesleg nagyon jó alakformáló.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

– Hányszor jársz edzeni?
– Öt, hat alkalommal járok egy héten, legfőképp mert versenyre készülök és így most ez egy intenzív időszak. Valakinek viszont, akár három alkalom is elég, mert neki például van sportgimnasztika múltja így gyorsabban fejlődik.

– Milyen eredményeid és tapasztalataid vannak a versenyzéssel kapcsolatban?
– Idén kezdtem a versenyzést, egyelőre tapasztalat szerzés céljából járok. Díjakat még nem nyertem, de sokkal jobban lehet fejlődni szerintem versenyeken, mint edzésen, ha már valaki haladó. Voltam áprilisban és nyáron is amatőr versenyen, illetve most októberben is a Miss Poledance Hungary bajnokságon. A legutóbbi az egy komolyabb verseny, amiben duó kategóriában indultunk, ami szintén tapasztalatszerzésre volt jó. Jövőre tervezem komolyabban elkezdeni a versenyzést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

– Előadásokon is részt veszel?
– Igen! A színpad világa egyre jobban vonz engem. Nem csak rudazok, hanem a karikát és tissue-t (szalagot) is használom már és egyre több helyre hívnak fellépni.  Az Ámulat Társulattal, most ősszel november 30-án lesz előadásunk a kismarosi Szellemkisvonat keretein belül, illetve decemberben karácsonyi műsor. Nagyon élvezem, mert ez már nem csak a hobbim, hanem a szenvedélyem is lett. (Andréli Dalma) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments