Nahát! A hétvégén megint jönnek a rendőrök!

rendőrautóAkárcsak egy hete, most péntektől vasárnap éjfélig is fokozott ellenőrzést tartanak a rendőrök Pest megyében – írja az index.hu. Ez azt jelenti, hogy Vácott is számíthatunk arra, hogy ha autóval közlekedünk, megállítanak minket.

Péntek este nyolctól szombat hajnali kettőig, szombat este tíztől vasárnap hajnali négyig és vasárnap délután öttől éjfélig  várható a szokásosnál intenzívebb rendőri érdeklődés aziránt, hogy hová tartunk, miért és mi van a zsebünkben, a csomagtartónkban vagy a vérünkben.

A rendőrség közleménye szerint  a fokozott ellenőrzés célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása.

Ha fokozott ellenőrzést rendeltek el, akkor a rendőrök indoklás nélkül állíthatnak meg, igazoltathatnak és kutathatnak át bárkit, és a vizsgálatot nemcsak előzetesen, hanem utólag sem kötelesek megindokolni. Az igazoltatáson kívül átvizsgálhatják a ruhánkat, autónkat is – bár állítják, mindent megtesznek  annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

FIGYELEM! Tanuljunk meg autónkban izzót cserélni! Egy olvasónk mesélte, hogy két hete Gödön megállították a rendőrök az esti órákban, mert nem világított kocsijában az egyik fényszóró. Természetesen volt tartalék izzója, de a cserét nem tudta megoldani, mert elég nehéz hozzáférni a lámpatesthez a motorházban. Ráadásul nő létére nem is nagyon ért az ilyen dolgokhoz, ha izzót kell cserélni, a szakszervizben gyorsan megcsinálják és még pénzt sem kérnek a munkáért, csak az égőért kell fizetni. Nos a mi rendőreink – ne felejtsük el: „Szolgálunk és védünk!” – merő jóindulatból közölték: vagy kicseréli az izzót, vagy megbüntetik ötezer forintra. Amikor olvasónk kérte, segítsenek, azt mondták, nem tehetik. A pénzt azóta kifizette – mondta el lapunknak olvasónk. Csak remélhetjük, hogy nem sokan kerülnek hasonló helyzetbe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments