Ha nem tud kimozdulni, kérje házhoz az olvasnivalóját

olvasás az ágybanTudta ön, hogy Vácon belül házhoz is viszik a könyveket és hangoskönyveket? Nem? Akkor a következő hír önnek szól, ha úgy érzi, szüksége lenne ilyen szolgáltatásra.

Közel három évtizede biztosított az idős, beteg, mozgásukban korlátozott, lakáshoz kötött emberek számára könyvtári, öregbetűs könyvek, folyóiratok, hangoskönyvek házhoz szállítása a Katona Lajos Városi Könyvtárban.

– Kerülhet bárki, még egy fiatal is olyan élethelyzetbe, hogy hetekig, hónapokig ágyhoz lesz kötve. Nekik óriási segítség az, hogy a könyvtáros házhoz viszi a könyvet. Ez a szolgáltatás nem feltétlen betegséghez kötött, hiszen életperiódus is indokolhatja – mondja Ignéczi Lilla, a Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

Ez a kulturális esélyegyenlőség biztosításának szempontjából is fontos szolgáltatás a városi könyvtár dokumentumkínálatára támaszkodik, és könyvtárosaik közreműködésével valósul meg. A kiszállítás a könyvtár munkatársainak segítségével történik, várhatóan szerdánként lesz rá lehetőség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Éves szinten 23-25 fő ellátását jelentette eddig, 2012-ben 119 alkalommal kölcsönöztek majd félezer dokumentumot (könyv, hangoskönyv, folyóirat, videó). Lehetőség van arra is, hogy átmeneti ágyhoz kötöttség esetén (például egy előre tervezett műtét esetén) szolgáltasson a könyvtár.

– Hogyan vehető igénybe a szolgáltatás?

– Minden váci lakos, aki a könyvtárba be van iratkozva, jogosult a szolgáltatás igénybevételére, akkor ha orvosilag igazolható a mozgáskorlátozottság. A szolgáltatásra bejelentkezni: Fekete Katalin könyvtárosnál a klvk@konyvtar.vac.hu mail-címen vagy a 27/311-335 telefonszámon lehet – mondta Ignéczi Lilla. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments