Légpisztollyal lőtt a diák az iskola ablakából

pisztollyal lőnekSzeptember 20-án egy fiatalember bejelentést tett a Váci Rendőrkapitányságra, miszerint az egyik városi középiskola ablakából – feltehetően egy légfegyverrel – rálőttek egy parkoló autóra, melynek a szélvédője megsérült.



A nyomozók azonnal tisztázták a történteket, melynek során megállapítást nyert, hogy az iskola ablakából egy ott tanuló diák lőtt ki, a saját tulajdonát képező légpisztollyal.

A fiatal vallomásában elmondta, hogy nem volt pénze, ezért a légpisztolyt el akarta adni valakinek az iskolában. A fegyver erejét akarta megmutatni, amikor több, szándékos lövést adott le az utca irányába. Szerencsétlenségére azonban a lövések nem tévesztettek célt, ugyanis egy ott parkoló gépkocsi karosszériáját és ablaküvegét is megrongálták, s ezzel mintegy 100 ezer forintos kárt okozott. Elmondása szerint tettét nagyon megbánta, és vállalta, hogy az általa okozott kárt megtéríti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A 16 éves fiú ellen garázdaság és szándékos rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás indított. Mivel tettét beismerte és együttműködő volt a hatósággal, várhatóan gyorsított eljárásban bírálják majd el ügyét. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments