Dubnicai elismerés elsőként egy külföldi polgárnak

Alt Gyula átveszi a díjatA városi Pro Urbe díj után idén Dubnica nad Váhom díszoklevelét vehetett át, első külföldiként Alt Gyula, a Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Ezekkel a díjakkal hosszú évek munkásságát ismerték el, hiszen Alt Gyula nem csak a helyi szlovákokat képviseli már több évtizede városunkban, hanem országos szinten is sokat tett a nemzetiség fejlődéséért.



Az ünnepség keretében több mint ezer fő előtt vehette át Alt Gyula két héttel ezelőtt a szlovák város díját. Köszönetében elmondta: úgy érzi, hogy bár a kitüntetést ő veheti át, ezzel a díjjal Vác, Dubnica testvérvárosának nemzetiségi munkáját ismerték el.

– Tavaly Vácon vehette át a városi elismerést, a Pro Urbe díjat, idén Dubnicán kapott kitüntetést. Mit jelentenek ezek a díjak önnek?

– Úgy gondolom, hogy ezekkel a kitüntetésekkel a munkámat értékelte mindkét város. Nagyon fontosnak tartom, hogy a két város kapcsolata ennyire szoros, ennyire élő a testvérvárosok között, mind kulturális téren, mind pedig szakmai és sport kapcsolatok terén. Legutóbb a nyugdíjas klub látogatott el városunkba és a váciak is meglátogatták őket Dubnicán. De jó kapcsolatokat ápol a Váci Fegyház és Börtön is, a testvérvárosunkban működő intézménnyel. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Földváry Károly Általános Iskolában szlovák nyelvoktatás is folyik, jó kapcsolatuk van egy dubnicai általános iskolával is.  Jól esett, hogy mind Vácon, mind pedig most Dubnicán – ahol első külföldiként vehettem át a díjat – elismerik a tevékenységemet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A teljes cikket a Váci Napló 45., pénteki számában olvashatják.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments