A forgatókönyv szerint tűz volt a váci malomban

tűzoltógyakorlat a malomban-520Megyei ellenőrző gyakorlatot tartott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeptember 19-én a váci malom épületében.A feltételezett helyzet szerint a malom első szintjén tűz keletkezett.



A malomban keletkezett tüzet az ott dolgozók megpróbálták eloltani, de nem jártak sikerrel, ezért elhagyták az épületet, két társukról azonban nem volt információ. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába megérkezett a segélyhívás, akik a káresethez riasztották a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság és a rétsági katasztrófavédelmi őrs egységeit.

A váci tűzoltó-parancsnokság két gépjárműfecskendővel és három különleges szerrel, a rétsági őrs pedig egy fecskendővel vonult a tűzesethez. A tűzoltási feladatokat hármas kiemelt riasztási fokozat mellett végezte a beavatkozó állomány. Egységeink a felderítés közben megtalálták a két, épületben ragadt személyt, akiket kimentettek, s közben légzőkészülék használata mellett megkezdték a vízsugarak szerelését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A gyakorlat körülbelül egy órát vett igénybe, amit az ott tapasztaltak összegzése után végül megfelelőre értékeltek – olvasható a pest.katasztrofavedelem.hu oldalon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments