Levélváltás: pontosan oda, vagy húsz méterrel arrébb?

első világháborús emlékmű-ffIsmét fellángolt a vita az I.  világháborús emlékmű körül. A csatározások, amelyekben időnként hol jobban, hol visszahúzódva, de szinte mindig jelen van a politika is, akörül folynak, hogy visszakerüljön-e a főtérre, ott is pontosan az eredeti helyére, vagy a megváltozott körülmények miatt keressen a város új, méltó helyet az egyébként páratlan szoboregyüttesnek.



Az elmúlt esztendőkben ádáz küzdelem dúlt a két tábor között, amely néhány napja újra fellángolt, miután egy szikrázó pengeváltásra került sor levelek formájában.

A mostanában csendben izzó parázsra Moys Csaba öntött olajat. A Pro Urbe díjas volt alpolgármester nyílt levelet írt Sáros Lászlónak, a Sáros és Társa Építész Tervező Iroda vezetőjének, akitől megtudtuk: bár szerződést még nem kötöttek, de érvényes megbízása van arra, hogy tervezzék meg a szoboregyüttes főtéri elhelyezését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Moys Csaba levelét és Sáros László arra adott válaszát a Váci Napló augusztus 2-i számában olvashatják teljes terjedelemben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments