Újabb nehéz helyzetű családok házait szigeteli a Habitat

HabitatKét nehéz helyzetben lévő család otthonának korszerűsítését kezdte meg a Habitat for Humanity Magyarország önkéntesek segítségével június 14-én Dunakeszin. Egyikük a hiányos szigetelés miatt alig tudja kifűteni a házát, a másik családnak pedig a rossz tető okoz gondot.
Márciusban Berkenyén indult el a Habitat 2013-as önkéntes programja, melyet júniusban Dunakeszin folytatnak. A szervezet a lakáspolitikai javaslatok mellett igyekszik gyakorlati segítséget is nyújtani a lakhatási problémák csökkentése érdekében.


 

Idén márciusban indult el a Habitat for Humanity önkéntes programja, amelynek keretében rászoruló családok otthonaiban végeznek korszerűsítési, elsősorban hőszigetelési munkákat. A családok nemcsak ebben kapnak segítséget a szervezettől, hanem abban is támogatják őket, hogy képesek legyenek önállóan pénzt megtakarítani, és elvégezni egyszerűbb korszerűsítési munkákat. Ugyanis a megállapodásnak megfelelően, erejükhöz mérten törlesztik a felújítás költségeinek egy részét, és részt vesznek a felújításban is. A program első felében a Berkenyén élő Judit házát hőszigetelték összesen 92 önkéntes dolgozott Berkenyén, 13 munkanapon át márciustól májusig. Júniusban Dunakeszin két családnál kezdték meg a munkálatokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Az egyik segített család családfője Zsófia elvált, egyedül neveli négy gyermekét: Kingát (13), Piroskát (10) és Botondot (9), akik a saját gyermekei és Hangát (3), akit a kislány édesanyjának halála után vett magához. Zsófia délutánonként hittant tanít, ebből tartja el családját. Házuk nincs szigetelve, gázkazánnal fűtik, amiért havi 45 ezer forint átalánydíjat fizetnek. Gyakran késedelembe esnek, időnként lekapacsolják őket a szolgáltatásról.

Mihály és Ildikó családja igazi többgenerációs nagycsalád, 16-an élnek három szobában. A munkaképes felnőttek közmunkából, gyümölcsszedésből élnek, baromfiudvart, kiskertet tartanak fenn. A házuk tetejét javítják az önkéntesek, mert az állapota már a ház épségét veszélyezteti, továbbá ablakot tesznek egy ablaktalan helyiségbe.

Az önkéntes építkezések következő állomása Nagymaros lesz. A szervezet most is keresi az adományozókat és önkénteseket, hogy tovább folytathassák a felújításokat.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments