Árvíz, szombat este: „egyetlen gátat sem adunk fel”

árvíz1-2013-06-08Rendkívüli sajtótájékoztatón adott tájékoztatást a legfrissebb helyzetről Tarnai Richárd, a megyei védelem vezetője, Branyiczky Márk, a megyei katasztrófavédelem megbízott irányítója és Fördős Attila polgármester Vácott szombaton este kilenc órakor a börtön mellett, a Barabás utcai lejárónál. Miközben a legfontosabb információkról beszéltek, a háttérben egy, félig a vízben álló szivattyú dolgozott folyamatosan, és vagy ötven önkéntes zsákolta a homokot.

Tarnai Richárd elmondta: minden településen megtettek minden telhetőt az emberek és értékek megvédése érdekében. Mivel Nagymarosnál ma éjjel várják a tetőzést, holnap még elképzelhetők a váci oldalon is újabb útlezárások. Ma Áder János köztársasági elnök felkereste a víz által teljesen körülzárt Kisoroszit, s megnyugtatónak találta, hogy a településen van mentő, orvos és megoldott az emberek ellátása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

árvíz2-2013-06-08

Branyiczky Márk alezredes elmondta: minden adott, hogy megbirkózzanak az árral, egyetlen gátat sem adnak fel, a végsőkig harcolni fognak az ár ellen.

árvízi sajttáj – 2013-06-08 Barabás utca

Fördős Attila köszönetet mondott a város polgárainak, a katasztrófavédelemnek, a tűzoltóknak és a rendőrségnek eddigi helytállásukért. Elmondta, eddig mintegy 3500 köbméter homokot töltöttek be a 330 ezer homokzsákba. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments