A volt boronkays tanár a hollywoodi filmes világ élvonalában dolgozik

Drenkovics BalázsNéhány hete kezdték el játszani a világ mozijaiban a Vasember 3-at, ezt a különös és vonzó témát bemutató filmet. A megamozi elkészítésén egy nagy csapat dolgozott, köztük egy volt váci tanár, Drenkovics Balázs, aki ma a számítógépes animálásban a világ élvonalában van. A Vasember 3-ban is több fontos jelenetben tapasztalhatjuk meg profi tudását. Tavaly májusban került ki Münchenbe a Trixter Film-hez. Először csak hat hétre hívták, de később hosszabbítottak egy évre.

– Amikor aláírtam a szerződést, nem mondták, hogy a Vasembert készítjük, csak hogy egy híres Marvel projektről van szó. Elmondták, hogy hova kell menni, meddig fog tartani – ilyen jellegű információkat közöltek csak. A film utómunkáin körülbelül egy évig dolgoztunk. Van az a jelenetsor, amikor bent áll a műhelye közepén Robert Downey Jr. – ő a film főszereplője, Tony Stark megszemélyesítője – és rápattognak a ruhája darabjai. Annak gyakorlatilag a kilencven százalékát én készítettem, a füstöt és a hajtóműveket is.

[embedplusvideo height=”326″ width=”530″ standard=”http://www.youtube.com/v/_wa7OVVTUVo?fs=1″ vars=”ytid=_wa7OVVTUVo&width=530&height=326&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2772″ /]

Balázs egyik szakmai demója a youtube-on

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Riportunk a profi szakemberrel a Vasember 3 kulisszatitkairól és arról, miért nem tervezi, hogy visszajön Magyarországra, pénteken megjelenő lapunkban olvasható!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments