Helyszíni tudósításunk: váci sérültje is van a BVSC uszodában bekövetkezett balesetnek

BVSC úszodabaleset1 A XIV. Finis Kupa nemzetközi utánpótlás versenyt 4 nemzet, közel 600 versenyzőjének részvételével rendezte volna meg a BVSC. A hazai úszókon kívül román, szerb és német versenyzők érkeztek a rangos versenyre. A bemelegítést követően épp hogy megkezdődött a női és fiú pillangóúszással a verseny, bekövetkezett a szerencsétlenség. A nézőtérről egy több mázsás vaslépcsőn keresztül lehetett megközelíteni a medenceteret. Ez a gurulós, kerekekkel is ellátott hatalmas építmény dőlt el – számol be kollégánk, Kovacsics József, aki a baleset idején a helyszínen tartózkodott.

Több helyen korrodálódott a vas, amely a főbb helyeken szétszakadt, s ennek következtében következett be a baleset.

Pillanatok alatt nagy lett a pánik az uszodában, hiszen a gyerekek folyamatosan ezt a lépcsőt használva jutottak le a rajtoltató helyre. Az aggódó szülők, edzők és hozzátartozók nagy tolongásba kezdtek, hogy megnézzék, és megkeressék a gyerekeket. A döbbenet pillanatait követően egyből érkeztek a nézőtérről ápolók, orvosok, akik segíteni igyekeztek a bajbajutottakhoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

BVSC úszodabaleset2

Jó pár sérült feküdt szanaszét az eldőlt lépcső környékén, s volt kettő 6-8 éves fiú is közöttük, akik kisebb-nagyobb sérülést szenvedtek. Az egyik dorogi fiú volt, aki lélekjelenlétének köszönheti, hogy nem sérült meg súlyosan, ugyanis a srác épp a lépcsőn tartózkodott, amikor elkezdett dőlni a szerkezet, s ő bátran beugrott a medencébe, így az ijedtségen kívül „csak” kisebb zúzódások lettek a derekán.

A másik srác is beleesett a medencébe, de ő több helyen megsérült, több testrészén vérzett, így a helyszínre érkező gyermekmentők vették kezelésbe. A mentők négy egységgel vonultak ki a Szőnyi útra, összesen hét sérültet kellett ellátniuk, kettőt közülük a helyszínen, a többieket kórházba szállították. Két felnőttet a Honvéd kórházba, másik kettőt pedig az Országos Baleseti Intézetben szállítottak. A gyereket a Heim Pál kórházban ápolják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

100_2992-szerk

A könnyebb sérülteknek a lábuk, illetve egy fiatalembernek a feje is megsérült. Két súlyosabb sérült is volt, sajnos az egyik közülük a Váci Ifjúsági SE úszóedzője, Belák Brigitta. Az edző a medence mellett haladt, amikor pont feléje dőlt a vasmonstrum, amely nagy erővel eldöntötte és mindkét lábára rádőlt. Messziről úgy tűnt, hogy lábszártörése van, mert az egyik lába nagyon csúnyán eldeformálódott. Természetesen a pontos diagnózist a röntgen mutatja ki a kórházban.

100_2993-szerk

A másik súlyosabb sérült is egy hölgy, aki fent állhatott a lépcső tetején, és ő vagy 3 méter magasról zuhant le. Az első információk szerint ő medencecsont törést szenvedett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem akkor dőlt el a lépcső, amikor egyszerre 20-30 versenyző használta a közlekedésre a szerkezetet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

A BVSC úszószakosztálya a súlyos baleset miatt berekesztette a versenyt.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments