Jó program ma estére: Telefondoktor

TelefondoktorA Váci Dunakanyar Színházban április 26-án, pénteken 19 órától mutatják be Szabó Borbála Telefondoktor című színdarabját, melynek egyik legnagyobb erénye, hogy egy pillanatra sem engedi el a nézőt és a közönség sokszor majdnem lefordul a székről a nevetéstől. A főszerepben Göttinger Pált láthatjuk, aki Békés Dénest, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyászt alakítja. A problémák nem is ott kezdődnek, hogy véletlenül bezárja magát a rendelőjébe, hanem, hogy nem mer igazat mondani. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn.

A megúszás életstratégiája extrém, ám totálisan hétköznapi példája bontakozik ki előttünk, azt a pillanatot ragadva meg, amikor a kártyavár felé tájfun közeledik, majd kíméletlenül oda is ér.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Békés Dénes karakterében egy kicsit mindenki magára ismerhet, nagyon emberi és esendő, ugyanakkor mulatságos figura, aki nem kis öniróniával képes szemlélni saját életét. A történet emellett az örökérvényűség mellett azért is kifejezetten élvezetes, mert van benne egy jó adag magyar valóság, gondolatok és kritika a világot illetően, amelyben élünk.

Az előadás remek péntek esti kikapcsolódást nyújt mindenkinek. (Péter Tamara) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments