Csökkent a bérleti díj, emelkedett a szociális lakbér

pénz - banjegyek és jegyeztelő kéz tollal„Április 15-én a gazdasági – városüzemeltetési és vagyongazdálkodási bizottság helyiségbérleti díjakról tárgyalt. Az elhúzódó gazdasági válság miatt a kis- és középvállalkozásokat érintően egy évre 15 százalékos díjcsökkentést szavazott meg, melyet támogattunk. Ami megdöbbentő volt, az ezután következett. A szociális bérlők vonatkozásában viszont 5 százalékos lakbéremelést terveznek arra hivatkozva, hogy 2008 óta nem volt emelés. Természetesen tiltakoztunk, de a Fidesz-KDNP-s többség – ahogy korábban a törvénytelen mértékű szemétdíj-emelést is – megszavazta” – áll az MSZP múlt hét csütörtökön kiadott sajtóközleményében.

Erre pénteken reagált a városvezetők közül Fördős Attila polgármester és Pető Tibor alpolgármester. Mint elmondták, a Fidesz-KDNP többség hétfőn döntött arról, hogy a kis- és középvállalkozások terheinek csökkentése, versenyképességük elősegítése, munkahelyek megőrzése érdekében 15 százalékkal csökkentik a helyiségek bérleti díját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

– A rendszerváltás óta ilyenre nem volt példa Vácott, sőt az MSZP-s korábbi városvezetés alatt már előfordult, hogy egyetlen tollvonással a bérleti díjakat 50 százalékkal megemelték. Vác vezetése elkötelezetten törekszik a hosszan fenntartható gazdasági stabilitásra és megalapozott szakmai döntésekkel igyekszik ezen célját elérni. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy lehetőségeink szerint támogatást nyújtsunk a város életében nagy szerepet játszó és vállaló vállalkozások számára – mondta Pető Tibor.

Hozzátette: 2010 óta nem emeltek lakásbérleti díjat, ennek következtében azonban a lakások fenntartása, állagmegóvásának finanszírozása veszélybe került, hiszen a jelenlegi díjak mellett azok rezsiköltségeinek kifizetése és felújítása megoldhatatlanná vált.

Mindkét városvezető felszólította az MSZP helyi frakciójának vezetőjét, Bóth Jánost, hogy a negatív kommunikációját fejezze be a városvezetéssel szemben. Véleményük szerint a volt MSZP-s polgármester kommunikációja elfogadhatatlan és a polgárok elleni morális támadásként értelmezhető. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments