A váci Dunai Sárkányok is bemutatkoznak a III. Tudomány Fesztiválon

Sárkányhajó2013. a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi éve. Vízzel kapcsolatos magyar innovációk, gyermekfoglalkozások, vetélkedők, tudományos talk-show, kiállítások várják a látogatókat az ingyenes fesztiválon, 2013. április 18-20-án, 10 és 18 óra között a Magyar Nemzeti Múzeumban, valamint a Múzeumkertben.

A hagyományosan a Föld Napja alkalmából megrendezett fesztivál az idén az ENSZ által 2013. esztendőre meghirdetett Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve hazai rendezvényeihez kíván csatlakozni. A fesztivál fókuszában idén a fenntartható vízgazdálkodás, a vízkészletek szűkösségének veszélyei, víztakarékosság, a vízi közlekedés lehetőségei, vízzel kapcsolatos kutatások, innovációk állnak.

A Tudományfesztivál célja a tudományos ismeretterjesztés, a magyar fejlesztések megismertetése az érdeklődőkkel, valamint a tudomány népszerűsítése egy minden korosztály számára vonzó, ingyenes rendezvény keretében.

A Magyar Nemzeti Múzeum épületében bemutatkozik a Duna Múzeum és a Zebegényi Hajózástörténeti Múzeum kiállítása, csakúgy, mint a nevezetes gyógyfürdőinkről készült tárlat. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Titanic túlélőinek mentését végző dr. Lengyel Árpád, a Carpathia hajóorvosának munkásságával. A Tudás Presszóban dr. Fábri György beszélget vendégeivel. A Múzeumkertben pedig többek között múzeumpedagógiai gyerekfoglalkozások, matróz-kadét képző, víztakarékos tudományos fejlesztések, valamint vízi járművek bemutatója várja a nagyközönséget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Standunknál megismerkedhetnek a sárkányhajózással, vízzel és vízi sportokkal kapcsolatos teszteket tölthetnek ki, érdekes elméleti és gyakorlati feladatokat hajthatnak végre és megtekinthetik mini kiállításunkat is. Információkat kaphatnak a júliusi szegedi sárkányhajó világbajnokságról és az arra való felkészülésről.

Látogasson meg minket! www.tudomanyfesztival.hu (Dunai Sárkányok Vác)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments