A Föld Napja túrával, diákpolgármester választással és bicikliversennyel

fold-napja-150x150Idén is megrendezi a város és a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány a Föld Napja alkalmából hagyományos rendezvénysorozatát. A program vasárnap indul a Naszály túrával és szerdán az iskolások kerékpáros versenyével ér véget.

A NASZÁLY TÚRA szemétszedéssel, ásványgyűjtéssel is egybe lesz kötve. A túracsoport április 21-én, vasárnap 9 órakor indul külön buszokkal a váci buszpályaudvarról agyagbánya felső buszmegállóig. Innen kezdődik majd a gyalogtúra.

Útvonal: Agyagbánya felső – Gombási pihenő – Attila dombja – Nagybánya kő – Látó-hegy – Vaditató – ebéd a kilátónál – Násznép barlang – Kopaszok – Bányász emlékmű – Kosd – busszal haza. Tervezett érkezés: 16 óra a váci buszpályaudvarra. A túraútvonal hossza: 10-12 kilométer. A rendezvény elnapolásáról – időjárás függvényében – a rendezvény helyszínén döntenek a szervezők. Túravezetők: Hajdú Sándor és Pálinkás Ferenc.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A külön buszokra a túrázóknak nem kell jegyet váltani és az ebéd is ingyenes. A szervezők kérik továbbá, hogy akik szeretnének részt venni a túrán, akár egyedül, akár csoportostól azok a busz és az étkezés biztosítása miatt a www.visevac.hu weboldalon kialakított Naszály Túra nevezési oldalon jelezzék részvételi szándékukat!

A DIÁKPOLGÁRMESTER VÁLASZTÁS és a középiskolások környezetvédelmi kommunikációs versenye kedden lesz. A rendezvény a hagyomány szerint, csatlakozik a Föld Napjához és immáron 13. alkalommal szervezik meg. A program a reggeli kampány, a kommunikációs középiskolás vetélkedő a népszavazás és a diákpolgármester avatásából áll és reggel 8 órakor kezdődik a főtéren.

A 13. diákpolgármester beiktatására, a kommunikációs verseny értékelésére és díjazására 15.30 órától kerül sor a Március 15. téri színpadon. Köszöntőt mond a leköszönő diákpolgármester, majd a város polgármestere, alpolgármesterei átadják a város jelképes kulcsát és a csokoládéból font polgármesteri láncot, plakettet a diákpolgármesternek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A TOUR DE VÁC az általános iskolások kerékpáros környezetvédelmi versenye április 24-én, szerdán 9 órakor indul.

A Tour de Vác környezetvédelmi kerékpártúra, a regionális kerékpárút váci szakaszán és onnan megközelíthető belvárosi állomáshelyeken zajlik. A versenyközpont, információ és eredményhirdetés a Görög templom udvarán.

A versenyen a váci és a környékbeli általános iskolák felső tagozatosainak 10 fős csapatai vesznek részt legalább egy kísérőtanár részvételével. A csapatok az állomáshelyekre meghatározott sorrendben és időben kerékpárral közlekednek. Az állomásokon a csapatoknak 15 perc alatt kell megoldaniuk a környezetvédelmi, településtörténeti, idegenforgalmi, víz és energiagazdálkodási, kerékpáros közlekedéssel, egészséges életmóddal, drogmegelőzéssel, kapcsolatos, feladatokat, melyre pontokat kapnak. Akik a legtöbb pontot kapják azok lesznek a Tour de Vác bajnokai.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a versenyzés befejezést követően 14.30 órakor kerül sor a Görög templom melletti Múzeumkertben. A díjakat Vác Város Polgármestere, alpolgármesterei, a tankerületi vezető és az újonnan beiktatott diákpolgármester adják át a csapatoknak.♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments