Visszatér a tél, a tavasz még várat magára

Deákvár havas utcákkal - az Időkép felvételeAz Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Pest megye területére március 26-án, kedden éjfélig. Az előrejelzés szerint erős hófúvás várható, a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet és 24 óra alatt akár 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat. Reggel érdemes felkészülni a megváltozott közlekedési viszonyokra, akár autóval, akár gyalogosan indulunk útnak.

Kedd reggelig főként a Dunántúl középső és déli részén, illetve az Alföld északnyugati részén jelentős vastagságú, 15-25 centiméter hótakaró is kialakulhat. Kedden napközben inkább csak megszakításokkal valószínű gyengébb havazás, majd késő délutántól nyugat felől újabb hullámban várható havazás.

Hétfő estétől kedd hajnalig Pest megye déli részén gyakrabban lesz erős, 40-55 km/h a szél, így magasabb hóbuckák is kialakulhatnak. Kedden napközben veszít erejéből a szél, és vastagabb hóval fedett területeken inkább ismét csak mérsékelt, élénk légmozgás várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Minden közlekedőnek felhívjuk a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített, téli gumiabronccsal felszerelt járművekkel induljanak útnak, és előtte mindenképpen tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit.

Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják azonnal a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments