KÉZILABDA: drámai utolsó perc Békéscsabán

kézilabdaMég a legvérmesebb váci szurokolók is csak magukban mormolták, másnak nem nagyon emlegették legtitkosabb vágyukat, hogy a váci női kézilabdacsapat esetleg nyerhet Békéscsabán.  Egy változatos és fordulatos meccsen végül ez a vágyuk teljesült, az utolsó percben váci vezetésnél Barján Bianka durvának ítélt szabálytalanságát a játékvezetők gondolkodás nélkül piros lappal honorálták, az időn túli szabaddobás pedig elhalt a sorfalban.

A hir6.hu némi elfogultsággal így számol be az utolsó perc eseményeiről:

„A 60. perc valóságos drámát hozott magával. Gulyás István, a Vác vezetőedzője időt kért 59 perc 11 másodpercnél, s az élvonalbeli hatalmas küzdelemben Mayer megszerezte a vendégeknek a két bajnoki pontot (25–26). Három másodperccel a vége előtt Glusica szabaddobás után egyenlíthetett volna, ám a piros lapot kapott Barján Bianka vandál módon akkorát csapott a torkára, hogy ájulva elterült a parketten, és hosszú percekig képtelenség volt talpra állítani. Az időntúli szabaddobás során Walfisch a sorfalba lőtte a labdát. A Békéscsaba kabalababája, az elnyűhetetlen és rettenthetetlen lila-fehér oroszlán (Petri Miklós műsorvezető megfogalmazása) ezúttal szomorúan tért nyugovóra. Előtte még láthatta, hogy a nézők megtapsolják a lila-fehérek becsületes játékát, akik – időpontváltozás miatt – legközelebb, március 27-én, szerda este 6 órakor fogadják a győzelem reményében a középmezőnyben helyet foglaló Veszprém Barabás KC-t.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Békéscsaba - Vác kézimeccs, Barján Bianka támadásban

Barján Bianka akcióban. A piros lapért megharagudtak rá a békéscsabaiak

– Mi a véleménye a lefújás előtt három másodperccel történt brutalitásról? – kérdezte a hir6.hu tudósítója a békéscsabaiak edzőjét, Bakó Botondot.

– Ha sportszerű volt a váci játékos cselekedete, ha nem, abban a szituációban azt a megoldást kellett választania. A csapata szempontját tekintve jól döntött, más kérdés, hogy a pályára való volt-e a megmozdulása.”

Jegyzőkönyv

VÁC: Triffa – Ertl 3, Barján 3, Tápai Sz., Fülöp, KLIVINYI 11 (4), Szádvári. Csere: JUHÁSZ E. (kapus), FARKAS V. 3, Mayer 2, Szondi 1, NIKSIC 3, Virág. Edző: Gulyás István.

Az eredmény alakulása: 4. p.: 3–1, 11. p.: 5–6, 14. p.: 7–6, 18.: 8–9, 24. p.: 12–9, 30- p. 14–10, 34. p.: 15–15, 47. p.: 18–22, 51. p.: 21–23, 58. p.: 24–24, 59. p.: 24–25, 60. p.: 25–25

Piros lap: Barján a 60. percben (durván szabálytalankodott Glusicával szemben). Kiállítások: 4, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 5/4

Gulyás István: – A bajnokság szempontjából nagyon fontos győzelmet arattunk, de még fontosabb volt ez a teljesítmény a jövő heti újabb bajnoki és kupamérkőzés előtt. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments