Bemutatóhelyeket fejleszt az Ipoly Unió

Ipoly Unió logóKirályréten és az Ipoly-völgy szlovákiai részén fejlesztik a természetvédelmi bemutatóhelyeket, hogy a tanösvények, kiállítások, információs táblák révén erősödjenek a térség turisztikai lehetőségei – erről a projekt szlovákiai partnere, az Ipoly Unió tájékoztatta közleményben kedden az MTI-t. A fő cél a természeti értékek védelme látogatók fogadására alkalmas, de a védett területet nem károsító infrastrukturális fejlesztésekkel – teszik hozzá.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága az Ipoly-mente Környezetvédelmi és Kulturális Egyesülettel (Ipoly Unió) közösen nyert 298 ezer eurós támogatást a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az októberig tartó programra – írják.

A Hegyen-völgyön című programban felújítják a két pályázó szervezet látogatóközpontjait, mindkét helyen új, interaktív kiállítást rendeznek be. A látogatóközpontok vonzáskörzetében három új tanösvényt alakítanak ki, a kihelyezett információs táblák utalást tartalmaznak majd a határon túli elemekre is, az internetes és a nyomtatott anyagok szlovák és magyar nyelven is elérhetőek lesznek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

királyréti oktatóközpontA Szokolyához tartozó Királyréten az oktatóközpont bejárati részének átalakításával színvonalas fogadóteret alakítanak ki, berendezéseket cserélnek, és fejlesztik a látogatókat kiszolgáló eszközöket.

A túrázásra, természetjárásra, kerékpározásra, horgászatra, lovaglásra alkalmas királyréti központ a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található. Közvetlen környezetével határos terület az Ipoly-völgy szlovákiai része, amely nagyrészt érintetlen állapotukban megmaradt vizes élőhelyek láncolata. Mindkét terület a Duna-Ipoly Zöldút része. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments