Váci foci: repülő banánhéj, elmaradt bérek, levegőben lógó tavaszi szezon

John Marsall, a váci focicsapat angol tulajdonosaKáosz – így jellemezhetnénk a váci futball helyzetét. Sűrűsödnek az események, amelyek hátterében a régi vezetés újbóli megjelenése, az új, majdnem tulajdonos körüli változások állnak. És ugye ismert a mondás: két dudás egy csárdában nem fér meg. Az elmúlt hetekben derült ki, hogy John Marshall (képünkön), aki sokáig azt hitte, hogy megvásárolta a váci NB II-es csapatot működtető kft tulajdonjogát, vagy legalábbis a legfontosabbat, a licencet.

John Marshall nemrég a hírek szerint viszont tényleg megvásárolta az első osztályú Eger többségi tulajdonosi jogokkal járó üzletrészét, s néhány napja az a hír röppent fel, hogy egyik első intézkedésével menesztette a szakmai vezetést, amelynek élén a volt váci sikerember, Simon Antal állt. A Vácott megtartott sajtótájékoztatón az angol üzletember azt mondta: ennek ellenére továbbra is anyagilag támogatja a váciakat, és az ő B-tervében a két csapat valahol együtt szerepel.

Héger József, a Dunakanyar-Vác Kft-ben főtulajdonosként szereplő cég ügyvezetője viszont másképpen látja a dolgokat és eszerint is cselekszik. Azt mondja, még mindig ő dirigál, tehát elvárja, hogy mindenki hajtsa végre azt, amiről a szerződése szól. A hétvégén ennek megpróbált érvényt is szerezni, több egybehangzó információ szerint eljött a szombati meccsre. Ám már a beengedésénél is gondok voltak, csak hosszas huzavona után léphetett be a klubházba. Később bement az öltözőbe, ahol elég paprikás hangulat alakult ki. Hogy ott pontosan mi hangzott el, nem tudjuk, de tény: megdobálták őt banánhéjjal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A játékosok reakcióján nem is csodálkozhatunk, hiszen hónapok óta nem kaptak bért, miközben az átigazolási időszak hamarosan lezárul, s ha nem tudnak elmenni, beszorulhatnak egy olyan helyzetbe, amelybe pedig nem nagyon akarnak: ad abszurdum a tavaszi szezont – mivel amatőr szerződésük van a kft-vel – fizetés nélkül kell végigjátszaniuk, amiért még vatikáni valutában sem várhatnak semmit.

A csapat az ősszel felálló új NB II-be jutásért harcol, a szezon első felében a célt teljesítették, a Magyar Kupában is a legjobb nyolc között vannak. A legnagyobb keserűség számukra, hogy a sorsuk nem a pályán dől el, sokan úgy érzik, hogy néhányan elszórakozgatnak kontójukra. Mindenki nagyon okos és hajthatatlan az ügyben, ebből azonban semmi jó nem születik. Írjuk le még egyszer: semmi!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A megoldás pedig nagyon egyszerű – mondják többen is, akik távol tartják magukat a harcoktól, de jól ismerik a szereplőket és a kialakult helyzetet. Ha Héger József a tulajdonos, akkor neki kell finanszíroznia a csapatot, s mivel ez volt a helyzet az elmúlt hónapokban is, visszamenőleg is vannak pénzügyi kötelezettségei. Ha nem tudja fizetni a költségeket, akkor álljon félre és adja át másnak a lehetőséget – fogalmazott a klub egyik alkalmazottja. Hozzátette: nem gondolhatja senki komolyan, hogy egy fenyegetésekkel ki-kényszerített helyzetben a csapat sikeresen vívhatja meg mérkőzéseit.

Az események nagy visszhangot váltottak ki a városban, Fehér György például részletesen ír a blogjában róla (mifo-cink.blog.hu).

“És most szó szerint idézzük az egyik, neve elhallgatását kérő játékost is a tegnapi megbeszélésről.

– A kft vezetése az elmúlt időben folyamatosan fenyeget minket. Fizetést viszont nem adnak. Tegnap a kft vezetői mellett az alpolgármester is megjelent az öltözőben (Pető Tiborról van szó – a szerk. megjegyzése), és még ő volt a legnormálisabb. Arról nem esett szó, mi lesz a három havi elmaradással, ám arról igen, hogy aki az angol befektetőtől egyetlen fillért is el mer fogadni, annak bíróság elé kell állnia. Persze a játékosok egyáltalán nem voltak nyugodtak, és ez nem meglepő pár nappal az átigazolási időszak lezárulta előtt fogalmunk sincs, hogy mi lesz a jövőben. A csapatunk hatodik a bajnokságban, állunk még a Magyar Kupában, de azt sem tudjuk, lesz-e csapat tavasszal, vagy sem. A kft vezetői azonban erről nem beszéltek, csak fenyegettek. Persze, ameddig tehették. Több futballista megdobálta őket banánhéjjal, és volt, aki egyszerűen csak kilökte őket az öltözőből.” (Furucz Zoltán)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments