Országos influenzajárvány van, Vácon is nőtt a megbetegedések száma

influenza-590x503Hivatalosan is bejelentették, hogy országos szinten átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma, ám a területi egységeket tekintve egyelőre sem Pest megyében, sem városunkban nincs járvány – írja a vac.hu.  Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint január 28. és február 3. között mintegy 19 százalékkal több beteget regisztráltak a figyelőszolgálatra kijelölt orvosok, mint az azt megelőző héten.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról hat megyéből érkezett jelentés, ezek között nincs Pest megye. A betegek mintegy egyharmada volt gyermek, hét százaléka 60 éven felüli. A megbetegedés a leginkább továbbra is a fiatal felnőttek körében jellemző.

Gáspár Gáborné, a Járási Népegészségügyi Intézet járványügyi felügyelője az Elektro Szignál Televízió híradójának elmondta: az elmúlt időszakban nőtt a légúti megbetegedések száma Vácott is, de eddig még egy esetben sem mutatták ki az influenza vírust. A szakember kiemelte: a legbiztonságosabb megoldás az influenza elleni védőoltás beadatása. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments