Kedden vizsgálódik az MLSZ, Vácott játszik az Eger

Egri FC címereGyorsan zajlanak az események a Dunakanyar Vác labdarúgó csapatának háza táján. A gárda szombaton nem állt ki a Magyar Kupa meccsre a Videoton ellen, a mérkőzés előtt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy semmilyen együttműködésre sem hajlandók Héger Józseffel. (A szombati eseményekről a Váci Napló keddi számában olvashatnak részletesen.) Most újabb fejlemény, hogy eldőlni látszik: az MLSZ kedden dönt a váciak licencének felülvizsgálatáról.

Rendkívüli licencvizsgálatot tart kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) illetékes testülete a másodosztályú Vác csapatánál, amely szombaton nem állt ki a Videoton ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.  Az MTI úgy tudja, a versenybizottság is rendkívüli ülést tart, hogy döntsön az ügyben. A párharc visszavágóját az eredeti kiírás szerint szerdán rendeznék Székesfehérváron.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az MLSZ kommunikációs és marketing igazgatósága szerint a váciak esete újabb bizonyíték arra, miért van szükség egycsoportos másodosztályra a jelenlegi kétcsoportos helyett. A következő idényben már nem bontják Keleti és Nyugati részre az NB II mezőnyét, amely 16 csapatot foglal majd magában a jelenlegi 32 helyett.

Sajtóinformációk szerint a váci futballisták azért nem vállalták a szombati találkozót, mert a klub tartozik nekik, emellett pedig még a papírjaik sincsenek rendben. Az 1994-ben bajnokságot nyert csapat várhatóan a tavaszi szezonban sem lép pályára. Az ügy hátterében tulajdonosi vita áll Héger József és az új befektető, az angolt John Marshall között.

Ugyancsak friss hír, hogy az egrifc.hu információi szerint  megállapodott egymással Egri Futball Club Kft – amelynek John Marshall a főtulajdonosa – és a stadiont működtető váci önkormányzat.  „A mai napon az egri klub és a váci stadiont üzemeltető helyi önkormányzat részéről megállapodást született arról, hogy idei hazai bajnoki mérkőzéseit a Pest megyei városban rendezi az Egri FC. Ennek érdekében a rendőrség, a katasztrófavédelem és a labdarúgó szövetség munkatársai pályabejárást tartottak a létesítményben.  Hiányosságok ugyan tapasztalhatók, de ezek nem olyan mértékűek, amelyeket egy-két nap alatt ne lehetne megoldani – közölte Tóth Dénes egri klubmenedzser. – Amennyiben a látott problémákat a helyiek orvosolják, szerdán megtörténhet a minősítés. Ez egyben azt is jelenti, hogy pénteken 19 órai kezdettel a Diósgyőr elleni találkozóra Vácott kerül sor” – olvasható a honlapon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments