A kis Jásztej megvette a nagy Naszálytejet

Naszálytej biotej termékeiA Jásztej megvásárolta a nálánál nagyobb váci Naszálytejet. Az így immár a piacvezetők közé került, termelői hátterű egyesült vállalkozás termékportfóliója nem változik. A 3 milliárdos forgalmú Jásztej Zrt felvásárolta a 8 milliárd forintos árbevételű Naszálytej Zrt-t – írja a Napi Gazdaság. A váci központú Naszálytejet 1991-ben privatizálták, majd 1998-ban tulajdonosváltás következett be, a mostani ügyletig három magánszemély birtokolta.

A Jásztej – valamint mostantól a Naszálytej – tulajdonosai szintén magyar magánszemélyek, tejtermelő cégek, szövetkezetek. Jelenleg bejegyzés alatt álló új közvetlen többségi tulajdonosa a Nol kutatásai szerint a jászapáti Jász Milk Kft., hasonló háttérrel.  Az egyesült cég így a piacvezető vállalkozások közé kerül és mindkét előd márkáit megtartja – számol be a történtekről a nol.hu.

A Naszálytej többek között a Fittej, a Zöldfarm, a Magic Milk, az Alve, a Dunatej, a Puszta, a JollyIce és a Toffini márkáról ismert. A cég jó pozíciókat foglal el a prémium kategóriájú, például a laktózmentes és biotermékek piacán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A Jásztej alapanyagainak mintegy 90 százalékát a tulajdonos termelők biztosítják, 10 százalékát kistermelőktől és családi gazdaságoktól vásárolják fel. A Naszálytej 200, a Jásztej 180 főt alkalmaz. A Naszálytej vezetői nemrég vették át a város vezetőitől az elismerést azért mert tavaly innovációs nagydíjat nyertek termékeikkel. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments