A Dunakanyar Hangja az idén Dunakeszire költözött

Graphic1-szerkA dunakeszi Part Cafe-ban tartották meg csütörtök délután a IV. Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekverseny sajtótájékoztatóját. A helyi és az országos sajtó meghívott vendégei mellett jelen voltak a rendezvény kiemelt támogatói, a szervezők, a zsűri tagjai, valamint az előző évek nyertesei is. A rendezvényt korábban Vácott tartották meg nagy sikerrel, az idén azonban a támogatás elmaradása miatt Dunakeszire költöztek.

A megjelenteket elsőként a tehetségkutató verseny ötletgazdája és főszervezője, Wernke Ádám köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy a VOKE-József Attila Művelődési Központ, Dunakeszi önkormányzata, valamint a támogatók segítségével idén is meg tudják szervezni az országos népszerűségnek örvendő énekversenyt. Mint mondta: nagyon sajnálja, hogy ott kellett hagyni Vácot, hiszen szeretett szülővárosában – a Dunakanyar Szépe választás és a motoros találkozó mellett – az egyik legnépszerűbb rendezvényt sikerült megszerveznie az évek során, de a tavalyi énekversenyre is már annyian jöttek el, hogy nem fértek be az ottani művelődési házba. Hozzátette: sajnos nem kapták meg a várostól a várt támogatottságot a folytatáshoz, így többek között ezért is volt indokolt az új helyszín keresése.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A rendezvény társszervezője, Loksa Levente szintén köszönetet mondott a támogatóknak – akik közül jelen volt a főtámogató, a budapesti Városi Taxi, a dunakeszi Tulpi, a dunakeszi Auchan, a váci PM Peugeot, valamint Dunakeszi önkormányzatának képviselői. Loksa Levente továbbá a zsűri tagjainak is megköszönte, hogy elfogadták felkérésüket és bízik abban, hogy idén is egy kiváló programsorozatot sikerül megvalósítani.

A művelődési központ igazgatója, Palásti Béla szintén örömét fejezte ki, hogy a méltán népszerű énekversenyt ebben az évben Dunakeszin rendezik meg. Mint mondta: nagy érvágás lehet Vácnak, hogy egy ilyen színvonalas, nagy tömegeket vonzó, országos hírű rendezvényt nem ott tartanak meg. Az igazgató hozzátette: mindenben segíteni fogja a szervezők munkáját, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekverseny látogatói és versenyzői is egyaránt jól érezzék magukat a VOKE-József Attila Művelődési Központban.

Graphic5-szerk

Nekik már sikerült. Vajon ki lesz 2013 Dunakanyar Hangja?

A zsűri tagjai közül Várkonyi Attila (DJ Dominique) elnök kiemelte: ez a verseny igazán alkalmas arra, hogy valaki megmutathassa tehetségét és őszinte, építő kritikákkal, tanácsokkal gazdagodva induljon el az énekesi/előadói pályán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Szabó Mariann, a zsűri egyetlen női tagja immáron harmadszor lehet az ítészek között. Mariann a verseny alatt – mint fogalmazott -, ezúttal is a versenyzők „tyúkanyója” lesz, aki amellett, hogy keményen bírálni fog, mint zenei koordinátor is segíti majd az énekeseket.

A zsűri harmadik tagja az Első Emelet zenekar népszerű és közkedvelt énekese lesz. Patkó Béla Kiki szintén nagy örömmel vállalta a feladatot, hiszen barátjával, Várkonyi Attilával közösen zsűrizhet. Mint mondta: külön öröm számára, hogy ebben az évben először saját szerzeményű dalokkal is jelentkezhetnek az énekesek a versenyre, így olyan tehetségekre is bukkanhatnak, akik talán a jövő dalszövegírói lehetnek.

A Dunakeszi Programiroda vezetője, Csoma Attila elmondta: a rendezvénynek köszönhetően az ország számos pontjáról érkeznek Dunakeszire, ezért nem volt kérdéses, hogy a város vezetése támogatja a rendezvény megvalósulását, ráadásul egy ilyen színvonalú esemény Dunakeszi imázsát is növeli.

A sajtótájékoztatón jelen voltak az elmúlt évek nyertesei is, így 2010 Dunakanyar Hangja, Polgár László, 2011 Dunakanyar Hangja, Kováts Veronika, valamint a tavalyi év győztese, 2012 Dunakanyar Hangja, Szabó Bence is. Az énekesek mindegyike elmondta: nagyon nagy élmény volt számukra ez a verseny. Sokat tanultak, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, számos ismeretségre tettek szert és életre szóló barátságok is születtek közöttük a verseny során.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A sajtóesemény végén a rendezvény támogatói is arról nyilatkoztak, hogy örömmel segítik a rendezvény megvalósulását és izgatottan várják a verseny kezdetét.

A döntő-finálé március 23-án, szombaton kerül megrendezésre, ahol sztárfellépők mellett a műsorvezetők Gyurcsik Tibi és Gyombolai Kinga lesznek.

Az eseményen a szervezők a Magyar Speciális Olimpia Szövetség számára gyűjtenek majd adományokat. A belépőjegyek árából a fogyatékossággal élő gyermekek sportolását támogatják.

A IV. Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekversenyre a www.dunakanyarhangja.hu oldalon lehet jelentkezni február 25-ig. Az érdeklődők bővebb információt szintén a verseny honlapján találhatnak, illetve a facebook-on. (Rozina Tímea – fotók: Loksa Teréz)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments