Hutter Jánosnét választották Zebegény új polgármesterévé

Zebegény címereA független Hutter Jánosnét választották polgármesternek Zebegényben, ahol az új képviselőtestület összetételéről is döntött a lakosság az időközi önkormányzati választáson vasárnap – tájékoztatta az MTI-t a település jegyzője hétfőre virradó éjszaka. A korábbi képviselők nagy része nem került vissza a grémiumba, de Sinkó Vilmosné eddigi településvezető sem kapta meg a többségi szavazatot a  polgároktól.

Bahil Emilné elmondta, hogy közel 60 százalékos volt részvételi arány, mert a szavazásra jogosult 1062 választópolgárból 634 jelent meg; a voksolások során a képviselők esetében 13, a polgármester esetében 10 érvénytelen szavazat érkezett.

A polgármesteri tisztségért négyen indultak, a település korábbi vezetője, Sinkó Vilmosné is. Közülük Hutter Jánosné kapta a legtöbb szavazatot – mondta a polgármesteri hivatal munkatársa, hozzátéve: a hat képviselői mandátumért tizenketten versengtek, akik közül négyen voltak tagjai a korábbi testületnek, de csak ketten, Pásztor László, valamint a volt alpolgármester, Ferenczi Ernő Ervin került be ismét a testületbe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Bahil Emilné közölte: szavazategyenlőség következtében a hatodik helyen ketten végeztek, Gózon Francisco és Máté Endre Károly, a sorsolást követően végül az előbbi jutott mandátumhoz.

Akárcsak a korábbi választás esetében, a hatfős testület valamennyi tagja, továbbá a polgármester is függetlenként győzött – tette hozzá.

Bahil Emilné elmondta azt is, hogy nem sokkal éjfél előtt áramszünet miatt egy időre meg kellett szakítani a szavazatok összeszámlálását, a helyzeten aggregátor segítségével tudtak úrrá lenni.

A zebegényi képviselőtestület október 27-i ülésén döntött az önfeloszlatás mellett. A vasárnapi választás egyfordulós volt, melyen sem érvényességi, sem eredményességi küszöb volt. Az eredmény még nem hivatalos. (MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments