Havazás: kimaradó vonatok, csúszós utak

Deákvár havas utcákkal - az Időkép felvételeA hóhelyzetre tekintettel, a nagyobb torlódások és a még nagyobb késések elkerülése érdekében a monori, a váci, valamint egyes gödöllői és egyes sülysápi elővárosi vonatokat nem indítják el – közölte a Mávinform hétfőn az MTI-vel. Helyettük a zónázó vonatok állnak meg minden állomáson és megállóhelyen. Ennek ellenére még mindig 20-60 perces késéssel közlekednek a vonatok az ország számos vonalán – olvasható a közleményben.

A MÁV Zrt. a továbbra is megemelt létszámú takarítószemélyzettel tisztítja a hótól a váltókat.

Pest megye területén a fővárosba bevezető utakon, a Pilisben, valamint Vác és Budaörs környékén a legrosszabb a közlekedési helyzet a szakadó hó, a síkos utak és az elakadt nehézjárművek miatt.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt szóvivőjének közlése szerint a hét első napjának reggelén máskor is tapasztalt főváros környéki dugók az intenzív hóesés és a csúszós bevezető utak miatt most a szokásosnál is komolyabb nehézséget okoznak az autósoknak, míg a Pilisben főként a kamionok akadályozzák a forgalmat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Perbál és Budajenő között elakadt egy busz, emiatt egy ideig feltorlódtak a környéken a járművek. Azóta megszűnt a forgalmi akadály, mégis szinte csak lépésben lehet haladni az emelkedőn. Hasonló a helyzet a 10-es főúton Piliscsaba és Pilisvörösvár között, ahol több kamion vesztegel, mert nem tudnak felmenni a hegyen. Ezen a főúton „beállt” a forgalom.

Az emelkedőkkel tarkított váci és budaörsi térségben is gyakoriak a fennakadások – tette hozzá Pécsi Norbert.

A Magyar Közút 50 munkagéppel igyekszik megtisztítani Pest megye útjait – közölte a társaság szóvivője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments