Érdekes fordulat a kekszlopásban: a Sütiszörny zsaroló levelet küldött

keksdiebstahl-hannoverEllopták a 20 kilós aranyozott Leibnitz vajas kekszet, a Bahlsen édességgyár címerét a székház homlokzatáról. A lopás azonban izgalmas fordulatot vett: kedden egy zsaroló levelet kapott a gyár, melyben a tettes kekszet követel beteg gyerekeknek. A fél méter átmérőjű kekszet valószínűleg fényes nappal, ipari alpintechnikával, vagy emelős kocsival lophatták le a gyártó hannoveri székházának homlokzatáról. A hatóságok döbbenten állnak a bűncselekmény előtt.

Egyelőre azt sem tudják, mikor tűnhetett el a keksz, hát még azt, hogy hogyan. A keksz eltűnésére egy dolgozó hívta fel a figyelmet, miután feltűnt neki, hogy nem csillog a nap a címeren. A hatóságok szerint az emblémát, amely kereken 100 éve díszítette a szecessziós székház homlokzatát, csak egy ipari alpinista vihette el, vagy egy szokatlanul hosszú létra, illetve egy emelőkosaras gépkocsi segítségével szerelhették le. Nem tudni, hogy fémtolvajok művéről vagy rossz tréfáról van-e szó. A cég szóvivője nem tudta megmondani, mennyit érhet a keksz, viszont hangsúlyozta, hogy eszmei értéke nagyon nagy a Bahlsen cég számára. A keksz a híres Leibnitz vajas kekszet szimbolizálja, amelyet a cégalapító Hermann Bahlsen 1891-ben dobott piacra, és azóta is egy igen erős márkája a vállalatcsoportnak. Bahlsen a kekszet a híres filozófus, Gottfried Wilhelm Leibnitz után nevezte el. A cég 1000 eurós jutalmat ajánlott fel a nagy eszmei értékű műalkotásért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

Keksz volt, nincs_Jochen Lübke (dpa)

A héten, kedden azonban izgalmas fordulatot vett a kekszlopás története, hiszen a cég egy újságokból kivágott szövegekből összerakott levelet kapott, melyben az elkövető állítja, ő lopta el a kekszet. Mellékelve egy fotót is küldött, amelyen egy a Szezám utcában szereplő Sütiszörnyhöz hasonló figura látható, szájában a lopott keksszel. Az újságból kivágott, és összeállított szövegben a tettes tejcsokoládés kekszet követel az egyik kórház gyerekosztályának. A Bahlsen édességgyártó cég által felajánlott 1000 eurót pedig a cég adományozza egy állatmenhelynek – áll a felhívás a levélben.

A rendőrség jelen pillanatban is nyomoz az ügyben, próbálják kideríteni, hogy a levelet viccből, vagy zsarolásból írták-e, de a levelet feladó személyazonosságára még nem derült fény.  (munkatársunktól) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments