Új szereplő az igazságszolgáltatásban: itt a közigazgatási és munkaügyi bíróság

bírói kalapácsAz igazságügyi reform részeként elfogadott törvényi rendelkezés folytán 2013. január 1-jétől a jelenlegi munkaügyi bíróságok és a törvényszékeken működő közigazgatási kollégiumok egy szervezeti egységben, új elnevezéssel, közigazgatási és munkaügyi bíróságként működnek tovább. A közigazgatási és munkaügyi bíróságok a munkaügyi bíróságok jogutódai lesznek, s ami a lényeg: az ügyintézés helye és rendje nem változik.

Az új elnevezésű bíróságok első fokon járnak el a közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata iránti, a munkaviszonyból és a munkaviszony jellegű jogviszonyból származó, valamint a törvény által hatáskörükbe utalt egyéb ügyekben.

Minderre tekintettel 2013. január 1-jétől a Budapest Környéki Munkaügyi Bíróság, mint külön bíróság, valamint a Budapest Környéki Törvényszék Polgári és Közigazgatási Kollégium Közigazgatási Szakága megszűnik, és Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságként működik tovább.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Az ügyintézés helye és rendje nem változik. A beadványokat 2013. január 1-jétől a munkaviszonyból származó perekben, továbbá a munkaügyi bíróság hatáskörébe tartozó közigazgatási, társadalombiztosítási határozat felülvizsgálata iránti perekben a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Munkaügyi Szakágának címezve, a 1145 Budapest Bácskai u. 29/B. sz. alatt, a közigazgatási határozatok felülvizsgálata iránti perekben a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Közigazgatási Szakágának címezve, a 1143 Budapest Hungária krt. 128-130. sz. alatt lehet előterjeszteni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments