Kinevezték a járási hivatalok vezetőit: Ferencvárosból érkezik a váci főnök

jársi-hivatalvezetők1Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter december 17-én hétfőn ünnepélyes keretek között kinevezte a járási hivatalok vezetőit. Januártól vidéken 175 járási hivatal és a fővárosban 23 kerületi hivatal kezdi meg működését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként. Vácott dr. Paksi Ilona Rozália vezeti a járási hivatalt. Az eddigi váci jegyző, Maruszki Gábor a szobi hivatal élére került.

A járás hivatal vezetőket a megyei és fővárosi kormánymegbízottak javaslatára a közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezi ki határozatlan időre. A járási hivatalvezetők feladata az lesz, hogy a jogszabályokban és belső szabályzatokban a hatáskörükbe utalt feladatokat ellássák, biztosítsák a járási törzshivatal és szakigazgatási szervek feladatellátását, a hivatal működésének üzemeltetetést, s ők gyakorolják a munkáltatói jogokat a járási hivatal és szakigazgatási szerveinek kormánytisztviselői felett.

Dr. Paksi Ilona Rozália, a Váci Járási Hivatal vezetője

Dr. Paksi Ilona Rozália 1964-ben született Budapesten. 1988-ban az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen jogászként doktorált. 1989-től a Budai Központi Kerületi Bíróságon dolgozott bírósági fogalmazóként, titkárként, majd bíróként. 1992-től a Dunaholding Részvénytársaság jogtanácsosa volt, majd 1993-tól egyéni ügyvédként tevékenykedett. 1994-ben Budapest IX. kerület aljegyzőjének választották, mely tisztséget jelenlegi kinevezéséig töltötte be. Házas, két gyermek édesanyja.

A Váci Járási Hivatal székhelye: Vác. A váci járáshoz tartozó települések: Acsa, Csörög, Csővár, Galgagyörk, Kisnémedi, Kosd, Őrbottyán, Penc, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments