Karitász-karácsony sok-sok ajándékkal

Szt Anna Karitász Karácsony 2012-061Mintegy 100 váci, szegénységben élő ember vett részt a Szent Anna Karitász hagyományos karácsonyi vacsoráján. A résztvevőket csülkös bableves, friss kenyér, bejgli és sok-sok tartósélelmiszer csomag várta több mint 350 ezer forint értékben. A rendezvényen köszöntőt mondott a Karitász Népkonyha fővédnöke, Farkas Pál karnagy, iskolaigazgató és Kanyó Zsolt paralimpikon az Egymillió csillag helyi fővédnöke. A rendezvény igazi karácsonyi hangulatban zajlott.

A vacsora megfőzésében Bakos István, a püspöki palota és Glázer István, a népkonyha főszakácsa remekeltek. A vacsora végén mindenki tárgyi ajándékot is kapott.

A köszöntőben elhangzott, hogy rendkívül jól sikerült az idei karácsonyi gyűjtés a Szent Anna karitász csoportnak, több mint 2000 ajándék gyertya került a karácsonyfák alá az adományok fejében, amit ezúton is köszönnek az adakozóknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A csomagok osztása folyamatos egészen karácsonyig, a rászorulók összegyűjtésében a karitász együttműködik a családsegítő és gyermekjóléti szolgálattal és más karitatív szervezetekkel, egyházakkal is. Közel 500 váci ember – mintegy 230 család, egyedülálló, hajléktalan – részére juttatnak el tartósélelmiszert, kenyeret és szaloncukrot is.

Az ugyanezen a napon szervezett karitász véradáson 19 fő adott vért a 30 jelentkezőből, ők személyenként 500 forintos étkezési utalványt és közel 1 kg szaloncukrot kaptak a karácsonyfára. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments