Szebb jövőt ígér Kosd új polgármestere, a Jobbik színeiben indult Kurdi Ferenc a település lakóinak

Jelentős fordulatot hozott a vasárnapi időközi választás a szomszédos Kosdon: bár ismét indult a polgármesteri székért a korábbi faluvezető, László Zoltán helyét a volt alpolgármester, Kurdi Ferenc veszi át, ő a Jobbik jelöltjeként szerezte meg a győzelmet. A néhány hónapja az önfeloszlatást megszavazó képviselők többsége folytathatja munkáját, őket újraválasztották, de két új jelölt is megkapta a hétvégi voksoláson a polgárok bizalmát.

Kibékíthetetlen ellentétek miatt mondta ki feloszlatását a kosdi képviselőtestület. A legutolsó ülésen felszínre kerültek azok a lappangó érdekellentétek, amelyek László Zoltán polgármester és több képviselő között feszültek. A vitában egyebek között elhangzott: sok döntésről, folyamatban lévő ügyről a testület nem kapott megfelelő tájékoztatást, ezért döntései sem lehettek kellően megalapozottak.

Az időközi választást most vasárnapra tűzték ki. Az első adatok szerint ezt a Jobbik jelöltje, Kurdi Ferenc nyerte meg. Az MTI-nek a település jegyzője azt mondta, 49 százalékos részvétel mellett Kurdi 489 szavazatot kapott, míg a második, függetlenként induló László Zoltán 334-et (ő korábban 504 voksot kapott). A Jobbik közleménye szerint a jobbikos és a velük szövetséges független képviselőjelöltek mindegyikét beválasztották a képviselőtestületbe. Tiszavasvári, Gyöngyöspata, Hegyháthodász és Hencida mellett Kosd az ötödik település, amelyet jobbikos irányít.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A polgármesteri székért összesen négyen indultak, a hat képviselői helyért pedig tizenketten. A korábbi testületi tagok közül ismét bizalmat kapott Bíber Kálmán, Bársony Csaba Tibor, és Horhi József, valamint új jelöltként Podholiczki Judit és Zombori Márk Ádám – ők valamennyien függetlenként szálltak ringbe a választáson -, és ismét megválasztották Hugyecz Andrásnét, aki korábban a Jobbik színeiben már részt vett az önkormányzat munkájában.

Az új faluvezetőt megfontolt, a közösség érdekeit szem előtt tartó emberként ismerik a településen. “Tudomásom szerint nem vagyok arra képes, hogy azonnal, mindent lefedő szeretettel meggyógyítsam közelmúltunk félresiklott eseményeit. Arra viszont kész vagyok, hogy elkezdjek olyan folyamatokat, amiktől képesek leszünk tisztábban látni, képesek leszünk meglátni a másik emberben az értéket. Meg kell tanítani gyermekeinknek, miért kell szeretni és tisztelni egy idős öreg kezet, és meg kell tanulniuk tisztességben megöregedett nagyszüleinknek tisztelni gyermekeinket, akik a jövőnk zálogai. Egy olyan közösséget kell tudnunk létrehozni, amivel építeni tudunk, amivel képesek leszünk átvészelni a mostaninál nehezebb, zordabb időket is, és képesek leszünk ezt a tudást önzetlenül átadni az utánunk jövő nemzedéknek” – írta választási bemutatkozásában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A választás eredménye az óvási idő letelte után válhat véglegessé, ha addig nem érkezik beadvány. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments