Rubra – Egy csipetnyi London a város szívében (x)

Bármennyire is hűek vagyunk kedvenc éttermünkhöz, az újdonság ereje gyakran arra késztet minket, hogy egy új hely ízeibe is belekóstoljunk. A Vörösházban található Rubra Art Lounge azonban nem csupán ezzel szeretne népszerűvé válni: a város új étterme a finom fogásokon túl különlegességeinek és lebilincselő hangulatának köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vendégek körében.

A Rubra idén nyáron, a XX. Váci Világi Vigalommal egyidőben kapcsolódott be a város életébe. Szabó Anita, a patinás étterem tulajdonosa egy olyan exkluzív hely létrehozását tűzte ki célul, amely külső jegyeiben magában hordozza egy brit pub jellemzőit, ugyanakkor illeszkedik az étteremnek otthont adó épület barokk stílusához. Ezt az elképzelést tükrözi a Rubra Art Lounge elnevezés is, amely a Domus Rubra, azaz a Vörösházról kapta a nevét, az „Art Lounge” kifejezés pedig a művészien kialakított, patinás bárok és társalgók hangulatát foglalja magában.

Az éttermet a Vörösház udvarából megközelítve a Rubra Taxi (amely egy eredeti angol jobbkormányos) és egy barátságos terasz rész fogad, ahol jó idő esetén egy finom ebéd mellett egy különleges, gyümölcshúsos limonádé vagy egy csapolt (!) Guinness sör elfogyasztása is kellemes időtöltés. Az étterembe lépve a hely megálmodójának minden elképzelése visszaköszön. Az elegáns, kőrisfa bútoroktól kezdve egészen az italpult kialakításáig minden egy exkluzív, ugyanakkor barátságos hely érzetét kelti.

Novemberi programok:

2012. november 6. 17:00
Őszi szél fúj a hegyekről… – Nótaműsor. Jegyek: 2000 Ft/fő (1000 Ft lefogyasztható)

2012. november 14. 20:00
Hernádi Judit: “Több, mint koncert” c. műsora, jegyek: 4000-5000-6000 Ft/fő (3000 Ft lefogyasztható)

2012. november 15. 19:00
Sauska Borvacsora – Katona Dániel főborász, jegyek: 9000 Ft /fő

2012. november 20. 18:00
Irodalmi Est – ingyenes

2012. november 21. 19:00
Latte Maffiato Quartett Bossa Nova, jazz est – ingyenes

Az alsó szinten helyet foglalhatunk a pultnál, ahol belekóstolhatunk a Rubra széles italválasztékába. A baráti társaságok a sarokban található darts tábláknál versenyezhetnek, míg a másik sarokban a kanapékon helyet foglalva adhatjuk át magunkat a „lounge” érzésnek (amely henyélést, semmittevést jelent – nem negatív értelemben!). Említésre méltó, hogy az alsó szint minden helyisége a mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető. Az emeleten nagyobb társaságok fogadására is alkalmas asztalok, valamint két társalgó sarok található, tovább egy színpad, amely a jövőben számos programnak ad helyet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Természetesen a külsőség önmagában nem elég. A tökéletes megjelenés mellett első osztályú kiszolgálás és konyhai körülmények szükségesek. Előbbiről egy fiatal, lendületes személyzet gondoskodik. A szakmai háttérről, azaz a szakácsok munkájáról és az étterem gasztronómiai arculatáról a Rubra séfjét, Tőkei Kálmánt kérdeztük, aki komoly szakmai tapasztalattal érkezett Vácra. Pályafutását a fővárosi Taverna Szálloda és Étteremben kezdte, a közelmúltban pedig a Budapest belvárosában található Klassz Bisztróban, valamint a Dunapark Étterem és Kávéház séfjeként dolgozott.

„Egy olyan modern, mégis egyszerű étlapot állítottunk össze, amely egyedülálló a környéken. Természetesen nekünk is el kell találnunk a környéken élők ízlését, de fontos, hogy kövessük azt az irányvonalat, amit elterveztünk” – magyarázta Kálmán. „Az ételek tökéletes elkészítése alapkövetelmény, ezért kiemelten figyelünk a részletekre is, például az egyedi tálalásra. Fontos továbbá, hogy időről időre tudjunk újítani. Ennek érdekében szezonális, az évszakokhoz igazodó étlappal és séf ajánlatokkal próbáljuk megtartani egyediségünket. Csak akkor leszünk közkedvelt étterem, – tette hozzá- ha az emberekkel megismertetjük azt az új típusú konyhát, amelyet mi képviselünk. Ezért fontos, hogy különlegesek legyünk, és új dolgokat képviseljünk a régió vendéglátóhelyeihez képest.”

Ez tehát a Rubra étterem legfőbb vonzereje: egyedi, különleges, mégis minden igényt kielégít. Legyen szó akár családi vacsoráról, üzleti ebédről vagy egy baráti sörözésről, bármelyik alkalomhoz kitűnő választás. Elegáns, exkluzív, de változatosságának és barátságos hangulatának köszönhetően könnyen első számú törzshelyünkké válhat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

(Ha többre is kíváncsi, látogasson el a Vörösházba, vagy ismerkedjen meg a Rubra Art Lounge étteremmel a www.rubra.hu oldalon.) (x) ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments